Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Rakas, sinusta on tullut pullukka -kilpailija: En ole voinut juosta moneen vuoteen

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman toisessa jaksossa Christer yrittää pudottaa avopuolisonsa Annan avulla muutaman vuoden aikana kertyneet liikakilot. Kuinka kuntoilu onnistuu kiireisen perhearjen ja polvivamman kanssa?

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman seuraavassa jaksossa tavataan Christer, 33, joka on kerännyt vajaan kahden vuoden parisuhteen aikana vyötärölleen noin 12 sympatiaraskauskiloa. Christerillä oli jo hieman ylipainoa parin tavatessa, koska mies joutui polvivammansa takia luopumaan työpaikastaan.

– Tein ennen tosi fyysisesti raskasta työtä. Vuonna 2011 kävin lääkärin luona näyttämässä polvea ja hän sanoin sen olevan ihan sökö. Ura meni sitten vaihtoon ja cv:ssä ei ollut muuta työkokemusta kuin fyysisestä työstä, niin tipuin vähän tyhjän päälle. Oli vaikeata kartoittaa, että mihin suuntaan nyt, kun ei voinut tehdä töitä. Siinä ne kilot rupesi pikku hiljaa tulemaan, Christer kertoo.

Uranmuutoksen lisäksi myös uusi parisuhde Annan, 26, kanssa toi mukanaan muutaman ylimääräisen kilon. Anna oli nimittäin raskaana parin tavatessa ja sympatiaraskauskilot hiipivät Christerin vyötärölle ja lapsen syntymä toi mukanaan myös valvottuja öitä.

– Annan kanssa sovittiin noin kuukausi ennen Evelynin syntymään, että oikeasti seurustellaan.  Evelynin synnyttyä tuli paljon valvottuja öitä, liikunta jäi vähälle ja syötiin paljon helppoa ruokaa. Minullakin on vähän sellainen kroppa, että se tahtoo ottaa kaiken vastaan. Jos tulee esimerkiksi viikonloppuna herkuteltua, niin paino saattaa heilahtaa jo heti, mies kertoo.

”Kun on lihava, niin ei se yksi hampurilainen enää mitään muuta”

Pian kiloja kertyi Christerin vyötärölle yhä nopeammin ja nopeammin.

– Tosi monilla on varmaan silleen, että kun menee vaan sen tietyn rajan yli, niin ei ole enää mitään väliä. Kun on lihava, niin ei se yksi hampurilainen enää mitään muuta.

Mies myötää myös vältelleensä peiliä ja miettineensä mielessä, että kyllä se paino vielä joskus putoaa.

Ylimääräisten kilojen myötä Christer kärsi yhä tiuhemmin huonosta voinnista ja käynti lääkärillä sai miehen todella pohtimaan painonpudotusta.

– Minulla oli paljon huimauksia ja jotain erikoisia tuntemuksia. Kävin sitten lääkärissä ja huomattiin, että verensokerit oli pompannut. Kun kilot näkyivät jo veressä, niin ajattelin että jotain on tehtävä.

Toinen lapsi oli kuitenkin jo matkalla ja kiloista ei päästykään vielä eroon.

– Poitsu syntyi siinä ja sama ruljanssi alkoi uudelleen. Lapset eivät saa olla tekosyy, mutta väkisin se menee silleen, että laittaa itsensä likoon lapsien ja Annan takia, Christer kertoo.

”Minun tavoitteena on laihduttaa niin paljon kun pystyn”

Liikakiloja kertyi kuitenkin yhä enemmän ja mies päättää päästä niistä eroon puolisonsa Annan ja personal trainer Jenni Levävaaran avulla. Mikä motivoi pudottamaan painoa?

– Se, että saan lisää energiaa. Haluan jaksaa touhuta lasten kanssa enemmän ja tehdä myös Annan kanssa kaikkea.  

Christerin lähtöpaino on 110,2 kiloa. Liikakilot eivät tee hyvää miehen vammautuneelle polvelle.

– Painoin 92 kiloa, kun lääkäri sanoi, että minun pitäisi pudottaa polven takia 10 kiloa. Jos painaisin 80 kiloa, niin se olisi polvelle kaikkein paras. Sekin tietenkin motivoi. En ole nimittäin voinut juosta moneen vuoteen, koska polveen särkee heti.

Christerillä on tavoitteena pudottaa yli 16 kiloa, jotta kymppitonnin potti päätyisi hänen perheelleen.

– Olen tosi kilpailuhenkinen, niin minun tavoitteena on laihduttaa niin paljon kun pystyn. Kyse ei ole siitä rahasta, vaan siitä että haluan olla paras, mies kertoo nauraen.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman aikana näet onnistuuko pari tavoitteessaan ja miten Christer selviää polvivamman ja vähähiilihydraattisen ruokavalion mukanaan tuomista ongelmista.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme