Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Rakas, sinusta on tullut pullukka -kisaaja: En ole mielestäni tarpeeksi pieni

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa Eevaliina pudotti painoaan lähes 13 kiloa. Lue onko hän onnistunut omaamaan uudet elämäntavat, ja olivatko ohjelmassa pudotetut kilot vasta alkusoittoa? 

Viiden vuoden parisuhteen aikana 26 lisäkiloa vyötärölleen saanut Eevaliina päätti toden teolla päästä eroon ylimääräisistä kiloistaan, ja saada elämäänsä enemmän energiaa. Painonpudotusta lähti tukemaan puoliso Mikko, joka kaipasi pariskunnalle erityisesti enemmän yhteistä aikaa.

Eevaliina onnistui pudottamaan painoaan seitsemän viikon aikana 12,9 kiloa. Tulos jäi harmillisesti sadan gramman päähän seuraavasta voittopotista, joten pariskunnan voittopotti jäi 2500 euroon. 

Epäsäännöllinen syömisrytmi herätti

Eevaliinan herätti ohjelmaan mukaan epäterveelliset elämäntavat, ja lähinnä syömisrytmin puuttuminen. Näläntunne oli hävinnyt kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkityksen vuoksi. Eevaliina saattoi olla pitkiäkin aikoja syömättä, mikä kostautui myöhemmin illalla. 

– Nyt näläntunne on palannut. Olen huomannut myös, että asiakkaat eivät katoa mihinkään, vaikka otan välillä omaa aikaa, itsestään enemmän huolehtiva Eevaliina kertoo. 

– En ole syönyt niin tiukasti ja kuivasti kuin ohjelman aikana, mutta olen pitänyt kiinni siitä, että söisin säännöllisesti, Eevaliina kertoo nykyisestä ruokavaliostaan. 

Eevaliina harrasti ennen raskauttaan aktiivisesti juoksua ja hyötyliikuntaa pyöräilyn muodossa. 

– Kun muutettiin Mikon työpaikan viereen, oli loogisempaa, että hän käy pyörällä töissä ja minä autolla toiseen kaupunkiin. Ennen pyöräilin monta kilometriä päivässä, Eevaliina kertoo syistä liikunnan vähenemiseen. 

Liikunnan vähenemiseen vaikutti myös aktiivityön vaihtuminen istumatyöhön. Liikunnan jääminen on ollut monen asian summa. 

– Oikein odotin, että pääsin taas liikkumaan. Liikunta on itselle ennen kaikkea nautinto ja omaa aikaa, Eevaliina kertoo ja mainitsee, että liikunta muodostui painonpudotusprojektin helpommaksi osa-alueeksi. 

Liikuntakertojen suuret määrät tekivät kuitenkin liikkumisesta pakonomaista, jolloin nautinto tekemisestä hävisi. 

– Noin suurissa määrissä en enää koskaan liikkumaan, vähempikin varmasti riittää, Eevaliina kertoo treenimääristä.

"Olen tällainen pässinpää"

Yhteiset treenit jäivät kiireisellä pariskunnalla vähiin. Eevaliina treenasi paljon yksin, kun Mikko vietti aikaa pariskunnan tyttären kanssa. 

– Emme oikeastaan treenanneet yhdessä. Suhteen alkuaikoina kävimme koko ajan yhdessä lenkillä. Kuntosalitreenaaminen yhdessä puolestaan ei sovi meille yhtään, Eevaliina kiteyttää. 

Akutoriteetin puute, treenien kyseenalaistaminen ja itsepäisyys aiheuttivat jännitettä pariskunnan välillä. 

– Mikolta tuli päteviä ohjeita, en vain heti tajunnut miksi niin pitäisi tehdä. Olen tällainen pässinpää. En tee, jos en koe sitä tehokkaaksi, Eevaliina kertoo.

– Kyseessä oli miesten ja naisten välinen kommunikaatio-ongelma, Eevaliina nauraa. 

Eevaliina harrasti ohjelman aikana kuntosalilla käymistä, uimista ja kolme kertaa viikossa aamuisin vesijumppaa.

Liikunta ja säännöllinen ruokailu sujuivat Eevaliinalta kiireisestä arjesta huolimatta mallikkaasti. Vaikeimmaksi osuudeksi painonpudotusprojektissa hänelle muodostui kuitenkin yllättäen ohjelman kuvaukset.

– Jännitin kuvauksia montaa päivää. Itselle ei sovi keskipisteenä oleminen, Eevaliina paljastaa.

"Tuntuu taas enemmän omalta itseltä"

Eevaliinan paino jäi harmillisen matkan päähän seuraavasta voittopotista, mutta Eevaliina kokee, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Hän ei pystynyt tarkkailemaan painoaan leirillä, eikä tiennyt missä mentiin. Mikkoa sadan gramman puuttuminen jäi harmittamaan Eevaliinaa enemmän.

– Pääsin lähemmäksi sitä, mikä olen ollut. En kuitenkaan vieläkään anna Mikon katsoa kun pukeudun, en ole mielestäni tarpeeksi pieni, Eevaliina kertoo. 

Hän aikookin jatkaa painonpudotusprojektiaan, ja pudottaa painoaan vielä kymmenen kilon verran. 

– Kilojen määrä ei ole niin tärkeää, vaan se, että pääsisin niihin vaatteisiin jotka tuntuvat hyvältä, Eevaliina kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

Pariskunta kuittasi Eevaliinan 12,9 kilon painonpudotusurakasta 2500 euroa. Pariskunta suunnitteli jo ennen ohjelman alkua käyttävänsä voittorahat lomamatkaan.

– Matka onkin jo tiedossa, ja tarkoitus olisi, että saisimme kerrankin viettää aikaa koko perhe yhdessä, Eevaliina kertoo.

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme