Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Rakas, sinusta on tullut pullukka -kisaajan epätoivo: ”Paino junnasi paikallaan”

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman kolmannessa jaksossa Niko yllätti itsensä ja puolisonsa Sannan pudottamalla melkein 18 kiloa ja voittamalla samalla kymppitonnin potin. Kuinka alhaisesta motivaatiosta kärsivä Niko päätyi näinkin huikeaan lopputulokseen?

Liikunnan tyystin lopettanut Niko, 36, vietti paljon aikaa tietokoneen ruutua tuijottaen ja herkkuja napostellen. Arkeen tuli suuri muutos, kun mies osallistui tyttöystävänsä Sannan, 28, kanssa Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaan.

Nikon lähtöpaino oli 103,9 kiloa, joista karisi vajaan seitsemän viikon aikana yhteensä 17,8 kiloa. Miehen loppupaino oli siis 86,1 ja noin huimalla painonpudotuksella mies nappasi itselleen kymppitonnin potin.

– En olisi millään uskonut, mies kommentoi voittoaan.

– Oli suuri yllätys, että noin paljon lähtee kiloja. Ennen leirille lähtöä painonpudotus pysähtyi nimittäin melkein pariksi viikkoa. Se vaan junnasi paikoillaan ja viikon aikana lähti vaan tosi vähän painoa. Leirillä paino sitten lopulta tippui. Puolessatoista viikossa painoa lähti kuusi kiloa, Niko kertoo iloisesti.

Lepo ratkaisevassa roolissa

Hurjan muodonmuutoksen kokenut mies arvelee yhden asian auttaneen erityisesti painon nopeassa pudotuksessa noinkin lyhyessä ajassa.

– En tiedä olisiko se lepo auttanut, koska levossa se rasva palaa. Nukuin ennen leirille menoa vain 4-5 tuntia, niin eihän siinä ajassa kroppa ennätä juurikaan levätä, Niko pohtii.

Liikuntaa tuli lisää ja ruokavalio koki täyskäännöksen. Mies jätti kastikkeet kokonaisuudessaan pois, lisäsi ruokavalioon paljon kasviksia ja jätti herkut syömättä. Aina ruokailuhetket eivät olleet sieltä parhaimmasta päästä, sillä työkaverit nautiskelivat lämmintä roskaruokaa, kun taas mies joutui itse syömään kylmiä uunikasviksia.

– Kyllä se vähän tuntui pahalta, kun ranskalaiset ja hampurilainen tuoksuu siinä vieressä ja itse syö kylmiä uunikasviksia. Työkohteet ovat niin eri paikoissa, että ei voi lämmittää ruokia oikein missään, mutta kyllähän ne kylmänäkin maistuu, Niko kuvailee.

"Treenailen vielä kesää varten"

Hurjien muutosten myötä kymppitonnin voittopotin itselleen napannut pariskunta on jo päättänyt mihin voittorahat voi käyttää.

– Sannalle on varattu jo aika ja me mennään rintojen korjausleikkaukseen, Niko kertoo.

Korjausleikkauksen lisäksi pariskunta haaveilee yhteisestä perhelomasta.

Vajaassa seitsemässä viikossa melkein 18 kiloa laihduttanut Niko on lihonut koitoksen jälkeen pari kiloa, mutta painonpudotusurakka ei ole jäänyt unholaan.

– Pitää lähteä taas potkimaan palloa. Pääsen nimittäin ikämiehiin. He pyytelivät jo viime vuonna mukaan, mutta silloin en lähtenyt. Nyt kun on painoa pudonnut, niin jaksaa pelata paremmin, Niko kertoo iloisesti.

– Treenailen vielä kesää varten, että uskaltaa lähteä rannalle. Ettei vaan tarvitse olla mikään hylje siellä, mies nauraa.

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme