Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Rakas, sinusta on tullut pullukka: Liika kuntoilu vei kilpailijan sairaalaan

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman aikana Christer joutui sairaalaan liian kurinalaisen dieetin ja liian kovien treenien vuoksi.

Itseään kilpailuhenkiseksi kutsuva Christer, 33, halusi pudottaa painoa mahdollisimman paljon, mutta jo ensimmäisen viikon aikana hän huomasi kroppansa pistävän hanttiin.

Miehen ruokavalio vaihtui pitsoista ja sipseistä vähähiilihydraattiseen ja maidottomaan ruokavalioon. Ennen Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaan osallistumista mies ei myöskään liikkunut lainkaan.

Mies treenasi hurjan kovaa, söi vähän ja viikkojen edetessä Christer joutuikin sairaalaan.

– Tulin kouluun aamulla ja minulla oli ihan sellainen fiilis, että kaadun ja tipahdan. Olin ihan valkoinen ja kalpea ja olokin oli tosi huono. Pääsin kotiin ja sydän vaan tykytti ja tykytti. Samalla tiesin, että kaikki ei ole kunnossa, Christer muistelee.

"Ajattelin, että elämä on vasta alkanut" 

Pian mies meni sairaalaan ja hoitaja vei hänet saman tien sydänfilmiin.

– Hoitaja sanoi, että kaikki on ihan päin hemmettiä. Hän myös sanoi, että minulla on mahdollisesti alkamassa sydänkohtaus, mies kertoo.

Sairaalassa ollessaan todellisuus iski miehen kasvoille ja rajusti.

– Ajattelin, että minulla kaksi pientä lasta ja elämä on vasta alkanut ja nyt jos saan sydänkohtauksen, niin mitä vaan voi tapahtua. Se on väärin Annaa ja lapsia kohtaan. Jännitin vaan, että mitä tapahtuu, mutta yritin rauhoittua.  

– Se oli tosi vaikeata ja pelotti ihan pirusti.

Christerin mukaan lääkäri ei laskenut miestä kotiin, koska he halusivat seurata tilannetta. Pian tilanne onneksi kuitenkin rauhoittui.

– Hän sanoin, että minulla on joku ääni sydämessä, joka saattaa 30-35-vuotiailla miehillä tulla. Se on joku sellainen sivuääni, joka on täysin vaaraton ja ei tarkoita mitään sen pahempaa, mies kertoo helpottuneena.

"Rupesin syömään täysin normaalista"

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lääkäri kuitenkin huolestui Christerin tiiviistä treenitahdista ja vähäkalorisesta ruokavaliosta. Lääkäri kertoi miehen kehon olevan ylirasitustilassa. Christer muistaa olleensa pettynyt, koska lääkäri kielsi miestä leikkaamasta kaloreita liikaa ja suositteli myös hänen harrastavan vain kevyttä liikuntaa ja sitäkin vain joka toinen päivä ja enintään puoli tuntia.

Käynti lääkärillä muutti miehen treenitahtia ja ruokavaliota täysin.

– Rupesin syömään täysin normaalista, mutta tietenkin laskin edelleen kalorit ja treenikin muuttui ihan täysin. Sen jälkeen treeni ei enää ollut sellaista rääkkiä, vaan kävelyä ja sellaista mistä kroppa palautuu päivässä, Christer kertoo.

Tilanteesta selvittiin onneksi vain säikähdyksellä, mutta tapahtuneen jälkeen Christer kiinnitti paljon enemmän huomiota kehoonsa ja sen tarpeisiin.

– Terveys tulee nyt ennen kaikkea.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme