Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Tauti rajoittaa pullukka-kisaajan painonpudotusurakkaa: En saa käsiä nyrkkiin

Hieman yli kahden vuoden aikana noin 30 kiloa lihonut Henna tarttuu puolisonsa Matin kanssa kovaan painonpudotusurakkaan.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa tavataan Henna, 24, ja Matti, 25, joiden elämäntavat ovat aivan päinvastaiset.

Matti on nimittäin SM-tason jääpalloilija ja liikkuu treenien lisäksi myös kotosalla, kun taas Henna liikkuu pääasiassa vain sohvan ja jääkaapin väliä.

Matti ja Henna ovat tunteneet toisensa yläasteelta asti, mutta romanssi syttyi alle kolme vuotta sitten. Suhteen aikana Hennan vyötärölle kertyi pikkuhiljaa liikakiloja. Tahti kuitenkin tiivistyi, kun Henna odotti parin esikoista.

– Herkuttelu alkoi, kun odotin Edwiniä. Matti piti minusta niin kovasti huolta. Hän kanteli minulle herkkuja kotiin ja hoiti muutenkin kaikki arkiset asiat. Minun ei tarvinnut tehdä paljon mitään, Henna kertoo.

Hennalla on muutaman kuukauden ikäisen Edwinin lisäksi myös 7-vuotias Benjamin ja 3-vuotias Bella aiemmasta parisuhteestaan. Aikaisempien raskauksien aikana Henna ei ole lihonut vaan päinvastoin.

– Keskimmäisen raskauden aikana laihduin 14 kiloa, niin oletin että eihän tässä ole mitään hätää nytkään. Ajattelin, että kun vauva syntyy, niin mahdun taas pienempiin housuihin, kun mitä ennen raskautta. Ei ihan mennyt niin.

Ennen viimeisintä raskauttaan Henna jopa laihdutti itsenäisesti kahdeksan viikon aikana kymmenen kiloa. Edwiniä odottaessaan Henna kuitenkin lopetti liikkumisen kokonaan.

– Raskauden aikana liikunta vaan jäi ja liikuin tasan sinne jääkaapille ja sohvalle. Aina ei tarvinnut liikkua sinnekään asti, kun Matti toi minulle mitä halusinkaan.

”Olen aika monsteri aina välillä”

Liikakilojen myötä Henna ei ole enää yhtä energinen kuin ennen. Samalla hän on myös huomannut, että hänen hermo on aiempaa kireämmällä.

– Kyllä epävarmuus ja huono itseluottamus vaikuttavat melkein kaikkeen. Läheisyyttä ei enää hirveästi ole, Henna kertoo.

– Kyllähän minä olen aika monsteri aina välillä, Henna naurahtaa.

Parilla on kovat tavoitteet ja toiveet kilojen karistuksen suhteen.

– Tavoitteena on oman hyvinvoinnin takaisin saaminen, Henna kertoo.

86,7 kiloa painavaa pullukka-kilpailijaa kuitenkin pelottaa treenaaminen, sillä hänellä on molemmissa käsissä nivelpsoriaasis.

– En aina saa käsiä nyrkkiin ja lapsille vaatteiden laittaminen ja erityisesti neppareiden kiinni laittaminen ja muu pieni näpertäminen on aina työn ja tuskan takana. Pelkään, että mitenhän voin tehdä mitään, kun kädet on tuollaiset, Henna kertoo.

Hennan puoliso Matti on kovan haasteen äärellä, kun hän yrittää löytää kumppanistaan jälleen sitä itsevarmaa minää. Kuinka parilta onnistuu treenaaminen useiden haasteiden edessä ja miten paljon Henna saa pudotettua painoa?

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kauden päätösjakso Subilla torstaina klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme