Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Tavoitteessaan onnistunut Pullukka-kisaaja: Keskityn nyt lihasten kasvattamiseen

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa tavattiin lähes 17 kiloa painoaan pudottanut Janne. Projektissa miestä motivoi eniten vireystason nostaminen ja aktiivisuuden lisääminen. Lue mitä miehelle kuuluu nyt.

Helsinkiläiset Janne ja Aissan päättivät päästä yhdessä eroon Jannen parisuhteen aikana kertyneistä kiloista. Mies onnistui pudottamaan painoaan lähes 17 kiloa seitsemän viikon aikana. Tällä suorituksella pariskunta ansaitsi huikean 10 000 euron voittopotin.

"Nyt syön myös kasviksia"

Pariskunta hakeutui ohjelmaan saadakseen elämäänsä enemmän yhteistä, aktiivista vapaa-aikaa. Väsyneisyys oli Jannelle itselleen suurin syy painonpudotusprojektiin ryhtymiselle. 

– Raha ei ollut pääasia, vaikka oli tietysti mukavaa, että mukana oli myös toisenlaista mitattavuutta. Raha ei kuitenkaan ollut se suurin asia tässä jutussa, Janne kertoo.

Jannen ruokavalio sisälsi ennen ohjelmaa paljon hiilihydraatteja, kuten pastaa ja hampurilaisia. Miehen suurinta herkkua oli pekoni, jota hän lisäsi lähes joka ruokaan. Kasviksia entinen ruokavalio taas ei sisältänyt lähes lainkaan. Ohjelman myötä Jannen ruokavalio muuttui radikaalisti terveellisempään suuntaan.

– Ruokavalio on säilynyt ohjelman jälkeenkin terveellisempänä, ei kuitenkaan yhtä tiukkana kuin ohjelman aikana, mutta parempaan suuntaan on muuttunut. Nyt on tullut syötyä myös kasviksia, Janne kertoo nykyisestä ruokavaliostaan.

Liikunta oli ennen kalenterikysymys

Ennen painonpudotusprojektia Janne ei harrastanut lähes lainkaan liikuntaa. Hyötyliikuntakin jäi pikku hiljaa pois, kun polkupyörä vaihtui autoiluun.

Mies kertoo, ettei liikunnan poisjäämiselle löydy yksiselitteistä syytä. Mies oli vain laiskistunut, eikä liikunnalle tuntunut jäävän aikaa.

– Se oli oikeastaan kalenterikysymys. En osannut järjestää liikunnalle aikaa, Janne kertoo syitä liikkumattomuuteensa.

Nyt kuitenkin aikataulutus on onnistunut, ja mies on pitänyt liikunnan tiiviisti mukana elämässään.

– Kukaan ei ole kotona valittanut, että olisin kotoa enemmän poissa. Kaikki ovat tyytyväisiä, ja silloinhan se on hyvin järjestetty, Janne kertoo.

”Keskityn lihasten kasvattamiseen”

Janne on aloittanut aktiivisen kuntosalilla käymisen ja lihasten kasvattamisen. Hän viihtyykin kuntosalilla nykyisin jopa kolme neljä kertaa viikossa. Myös koiran kanssa mies ulkoilee enemmän kuin aikaisemmin. 

Hän ei ole enää huolissaan painostaan, vaan keskittyy ennemminkin lihasten kasvattamiseen, johon painonpudotusprojektissa ei ollut mahdollisuutta. 

Painonpudotusprojektissa mikään ei tuntunut Jannesta erityisen helpolta. Asiat eivät tulleet ilmaiseksi, vaan kaikki osa-alueet vaativat pitkäjänteistä suunnittelua. Haastavinta asiaa Jannen ei tarvitse kauaa miettiä.

– Aamulenkille lähtö oli joka aamu helvetin vaikeaa. Joka päivä sinne menin, mutta joka aamu se oli raskasta.

Jannen päivät sisälsivät ohjelman aikana aamulenkin lisäksi iltapäivälenkin ja kuntosaliharjoituksen. Paljon ulkoilu ja lenkkeilyä. Janne pääsi kokeilemaan perinteisten lajien lisäksi myös erikoisempia lajeja, kuten motocrossia ja hot joogaa. 

Positiivista kannustusta

Yhteistreenit sujuivat pariskunnalta mallikkaasti. Puolisosta ei paljastunut uusia puolia, vaan Janne osasi etukäteen odottaa mitä tuleman pitää.

– Hyvin meni, tullaan ihan hyvin toimeen keskenämme. Puolison takia minä sinne aamulenkillekin joka aamu lähdin, Janne nauraa.

Yhteistreeneissä mukana oli positiivista kannustusta, eikä niinkään käskyttämistä.

Janne uskoi koko ajan itse omaan onnistumiseensa, ja onkin erittäin tyytyväinen lyhyessä ajassa tapahtuneeseen painonpudotukseen. 

– Palkintosumma menetti merkitystään koko ajan mitä lähemmäksi punnitusta mentiin. Olin vain tyytyväinen omaan tekemiseeni, Janne kertoo.  

Kilojen myötä Janne on saanut elämäänsä kaivattua energiaa, ja perhe-elämä on muuttunut aktiivisemmaksi. Janne kertoo, että jaksaa touhuta enemmän lasten kanssa ja tuntee olonsa huomattavasti virkeämmäksi.

Jannelle projekti oli kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus.

– Itse tottuu peilikuvaansa nopeasti, mutta anoppi kauhisteli kuinka paljon olen laihtunut, Janne kertoo uudesta ulkomuodostaan. 

Pariskunta tienasi Jannen 16,9 painonpudotuksella 10 000 euron voittopotin. Janne palkitsi itsensä ohjelman jälkeen pizzaillalla ystäviensä kanssa, mutta mitään suurempaa hän ei itselleen hankkinut.

– Voittopotti meni normaaliin elämiseen, Janne kertoo. 

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme