Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

TV-ohjelmassa kihlautunut Susanna erosi! ”Päätös tuli ihan puskista”

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman parin maailmassa on tapahtunut paljon muutoksia, kun kihlaus vaihtui eroksi. Susanna ei ole kuitenkaan päästänyt kilojaan karkaamaan vaikeuksien keskellä.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa nähtiin herkkä hetki, kun Adan kosi puolisoaan Susannaa maailmanpyörässä. Silminnähden liikuttunut Susanna vastasi kosintaan myönteisesti.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Pariskunta lähti mukaan pudottamaan Susannan painoa, jota oli kolmen vuoden suhteen aikana kertynyt 21,4 kiloa. Painoa oli kertynyt, kun raskauden myötä nainen oli alkanut napostelemaan herkkuja ja nauttimaan niistä.

Ohjelmassa nainen sai karistettua 10,9 kiloa. Naisen lähtöpaino oli 85,4 kiloa. Loppupunnituksessa hänen painonsa oli 74,5 kiloa.

Susanna ennen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.
susanna jälkeen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.

Onnistuneesta muodonmuutoksesta ja ohjelman kuvauksista alkaa olla nyt vuosi eikä rakastavaisten elämässä mikään ole enää entisensä.

– Emme ole enää yhdessä. Adan päätti lähteä toukokuun alussa. Se tuli minulle ihan puskista. Ensimmäiset kuukaudet olivat aika helvettiä, mutta nyt tilanne on rauhoittunut ja olemme tekemisissä ja puheissa, Susanna kertoo ääni väristen.

– En tiedä vielä tarkkaan mikä eroon oli syynä. Meillä ei koskaan Adanin kanssa ollut mitään isoja ongelmia, vaan oli paljon pikkujuttuja, jotka kertyivät. Se tuli aika puskista. Varmaan osa oli sitä, että olin laihtunut, mutta näin itseni silti edelleen lihavana ja rumana.

Adan toteaa, ettei eroon liittynyt mitään dramaattista.

– Voi varmaan sanoa, että se olin minä joka siitä lähti. Erot ovat vain osa elämää, eikä tähän liity mitään draamaa. Olemme hyvissä väleissä ja pystymme kommunikoimaan. Haluan olla lapsellemme läsnä isänä, Adan kommentoi eroa.

Nykyään mies asuu vanhempiensa luona. Susanna taas jäi lapsen kanssa perheen yhteiseen kotiin.

Ohjelmassa nähdyn kihlautumisen jälkeen pari ehti Susannan mukaan puhua häistä paljonkin.

– Puhetta oli myös toisesta lapsesta, mutta sitten kaikki romahti. Minulle oli todella vaikea juttu ottaa sormus pois sormesta, Susanna huokaa.

Susanna kertoo, että hyväntuulisen ja huumoritajuisen parin ero tuli yllätyksenä hänen itsensä lisäksi myös heidän läheisillensä.

– Meitä pidettiin aina sellaisena parina, joka ei koskaan eroa. Kaveripiirissäkin se oli todella iso sokki, kun he kuulivat, että olemme eronneet.

Yksinhuoltajaäidin arki vaikuttaa luonnollisestikin myös Susanna mahdollisuuksiin pitää itsestänsä huolta.

– Teen terveellisempää ruokaa kuin ennen, mutta lapselle on tehtävä päivittäin myös riisiä ja pastaa lisukkeeksi. Itse jätän ne pois ja syön salaattia sen sijaan, hän kertoo.

Salille Susanna ei ole päässyt maaliskuun jälkeen jolloin perhe muutti uuteen osoitteeseen Vantaalta Helsinkiin.

– Poika on neljä tuntia aamuisin tarhassa ja sen ajan käytän usein kävellen. Asuinalueellani on paljon ihania ja kauniita reittejä. Haluaisin lähteä salille ja saada kiinteytettyä itseäni ja ehkä pudotettua painoakin. En stressaa siitä nyt kuitenkaan.

Uudessa elämäntilanteessa hän tekee valinnan itsensä ja lapsensa välillä, kun tulee puhe harrastuksista.

– Poika on aloittanut ratsastusharrastuksen ja nauttii siitä. Haaveilen välillä, että saisin tehdä omia juttuja, mutta nyt olen yksinhuoltaja, niin mieluummin annan lapselle. Olen saanut mennä ja tehdä, nyt on hänen vuoronsa, Susanna kuvailee.

Vaikkei ruokavaliota ole mahdollista tarkkailla samalla tavalla, on hän kuitenkin onnistunut pitämään painonsa lähes samoissa lukemissa kuin ohjelman kuvausten loppuessa.

– Painoni on edelleen 70:n kilon puolella, vaikka muutama kilo on ehkä tullut lisää. Olisi varaa tiputtaa enemmänkin ja aina olisi varaa parantaa. Nyt olen kuitenkin tilanteessa, jossa olen päättänyt, etten ainakaan päästä itseäni takaisin siihen yli 80 kilon painoon.

Susanna kertoo, että tukiverkot ovat auttaneet häntä uuden arjen hahmottamisessa. Aluksi hänen oli vaikea tottua hoitamaan asiat yksin, kun oli tottunut siihen, että toinen on rinnalla auttamassa ja tukemassa.

Niin henkistä kuin käytännönkin hän saa niin ystäviltään kuin perheeltänsä.

Adan osallistuu lastenhoitoon tarvittaessa ja on mukana 3,5-vuotiaan lapsen tärkeissä hetkissä aina hammaslääkärikäynneistä tarhan juhliin ja esityksiin. Mies on apuna tarvittaessa myös tullut hoitamaan lasta pitkiksi illoiksi, jos Susannalla on ollut muuta menoa.

– Kyllä ihminen oppii. Se oli itsestä kiinni, että jäänkö pohjalle makaamaan vai nousenko ylös. Minun oli pakko nousta, koska tuo lapsi on tuossa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka AVAlla keskiviikkoisin kello 21.00!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme