Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 1: Ahvenanmaan pannukakkua ja Olvados marinoituja luumuja

Ahvenanmaan pannukakkuun voi käyttää aamupalalta jääneen riisipuuron. Perinteinen pannukakku maustetaan reilulla kardemummalla, ja tarjoillaan marinoitujen luumujen kera. 

Ålands pannukakku

6 kpl kananmunia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
8 dl riisipuuroa (keitetään puoli kypsäksi)
3 tl kardemummaa
1 l maitoa
2 tl suolaa

Valmistus

Sekoita munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Lisää maito ja sekoita. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille ja paista 220° noin 25 minuuttia. Kunnes väri on kullan ruskea ja pannukakku on kypsä. Tarjoile olvados marinoitujen luumujen ja vanilja kermavaahdon kanssa.

Olvados marinoidut luumut

6 kpl tuoreita luumuja
1 kanelitanko
1 dl Olvadosta (omenaviinaa)
1 dl vettä
2 dl sokeria

Valmistus

Mittaa kattilaa Olvados, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä lientä kunnen se on 104° Lisää joukkoon lohkotut luumut ja anna jäähtyä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme