Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 1: Paahdettua possun ulkofilettä, rapeaa pekonia, salviaa ja grillattuja omenoita

Ahvenanmaalaisten iloisuus on tarttunut Harri Syrjäsen mukaan myös sikoihin. Iloinen possu tarjoillaan saaren ylpeyden aiheen, eli omenoiden kera. 

Ahvenanmaan possua

0,6 kg porsaan ulkofileettä (rasvalla)
100 g pekonia
10 lehteä salviaa
2 dl valkoviiniä
4 kpl kotimaisia omenoita
pieniä sipuleita: punasipulia, helmisipulia, shalottisipulia, chipotle sipulia

Valmistus

Viillota  possunfileen rasva ja paista filee paistinpannulla rasvapuoli alaspäin. Käännä filee kun rasva on rapea ja kauniin ruskea. Lisää joukkoon paloitellut pekonit, salvian lehdet ja kuoritut sipulit. Lisää tässä vaiheessa vielä nokare voita ja paista hetki. Nosta liha uunipellille ja kaada pekoni, salavia ja sipuliseos lihan päälle.

Säästä paisto liemi ja lisää joukkoon valkoviini ja keitä hieman kasaan. Näin saat hyvän liemen kastikkeeseen lihalle.  Kypsennä liha 150 asteessa noin 20 minuuttia tai käytä sisälämpö mittaria. Possun sisälämmön tulee olla 68 astetta.

Kun possu on uunissa niin voit valmistaa grillatut omenat. Halkaise omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenista reilunkokoisia lohkoja ja grillaa grillissä tai grillipannulla kauttaaltaan ja tarjoile possun kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme