Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 10: Kalaburgeri ja paistettuja etanoita

Saariston antimet sopivat mainiosti myös hampurilaisen täytteeksi. Lohta ja kuhaa sisältävä annos tarjoillaan monen yllätykseksi paistettujen etanoiden kera. 

Kalaburgeri

250 g kuhaa
250 g lohta
5 dl kermaa
1 kananmuna
15 g suolaa
vehnäpaahtoleipää 6 viipaletta leivitykseen
pippuria

Paloittele kalat tehosekoittimeen ja mittaa suola joukkoon. Aja kalat tahnaksi ja lisää joukkoon kananmuna. Lisää lopuksi joukkoon kerma ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Mausta seos lopuksi vielä pippurilla.

Muotoile massasta käsin noin sadan gramman kokoisia pihvejä. Hienonna veitsellä paahtoleivät erittäin hienoksi leipämuruksi (voit halutessasi lisätä leipämurun joukkoon tuoreita yrttejä!). Leivitä pihvit kevyesti leivänmuruissa ja paista voissa kypsiksi. Tarjoile hampurilais-sämpylöiden, punasipulin, sydänsalaatin, sitruunamajoneesin ja pikkelöidyn kurkun kanssa.

Pikkelöity kurkku

½ kurkku
2 rkl väkiviinietikkaa
4 rkl sokeria
8 rkl vettä
hienonnettua tilliä

Viipaloi kurkut. Mittaa muut ainekset kulhoon ja sekoita kurkut joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä.

Sitruunamajoneesi

1 keltuainen
2,5 dl öljyä
½ tl dijon sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
½ sitruunankuori
suolaa ja pippuria

Mittaa kulhoon keltuainen, sinappi, sitruunankuori ja etikka. Sekoita käsivatkaimella sekaisin ja lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun kaikki öljy on joukossa, majoneesi on valmis. Tarkista suola ja pippuri.

Hampurilaissämpylät

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl durumjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl öljyä

Pinnalle
voiteluun maitoa
kurpitsansiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja öljy ja sekoita joukkoon vähitellen vehnäjauho-durumjauhoseos. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 10 osaan ja pyörittele niistä sämpylät leivin paperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä kerran liinan alla. Voitele kohonneiden sämpylöiden pinta maidolla ja ripottele pinnalle kurpitsan siemeniä. Paista sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.

Valkosipulietanat

12 kpl etanoita
2 kpl valkosipulin kynsiä
lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
voita

Kuumenna rasva ja hienonnetut valkosipulit. Lisää joukkoon etanat ja paista kunnes ne ovat kuumia. Tarjoile hampurilaisen kanssa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme