Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 10: Lohipastrami ja kevätvihanneksia

Lohipastrami tarkoittaa raakaa lohta, jota on kypsennetty vain aavistuksen verran reunoilta. Raikas ruokalaji sopii erinomaisesti kesäpöydän alkuruoaksi.

Lohipastrami

600 g merilohta

2 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl currya

3 tl paprikajauhe

2 tl sinapinsiemen

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Poista lohesta nahka ja leikkaa lohesta pituussuunnassa noin 3 sentin paksuisia tankoja.

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää pannulle hienoa suolaa. "Hiillosta" lohitangot pannulla joka sivulta nopeasti. Nosta pois ja jäähdytä.

Sekoita juustokumina, curry, paprikajauhe, sinapinsiemen, suola ja mustapippuri sekaisin.

Levitä kelmu pöydälle ja laita lohitanko sen päälle. Mausta mausteseoksella. Kääri lohi kelmun avulla tiukalle rullalle ja laita hetkeksi kylmään.

Kevätvihannekset ja sinappikreemi

1/2 kukkakaali

1 dl herneitä

2 kpl porkkanaa

6 kpl retiisiä

1 kpl kevätsipuli

Valmistus

Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja tee kuoritusta porkkanasta lastuja. Poista herneet paloista ja tee retiisistä lastuja. Viipaloi sipuli.

Ryöppää kukkakaalin nuppuja 2 minuuttia, porkkanaa ja sipulinviipaleita 1 minuutti. Siivilöi kasvikset pois kuumasta vedestä ja jäähdytä.

Lisää joukkoon retiisilastut ja herneet.

Sinappikreemi

1 dl vahvaa sinappia

1 kananmunanketuainen

3 dl rypsiöljyä

1 rkl sokeria

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Mittaa sinappi ja keltuainen sekoitusastiaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana. Mausta kreemi lopuksi sokerilla, suolalla ja pippurilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme