Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 10: Savusilakat pähkinävoi-perunamuusilla ja haudutetulla purjolla

Savusilakat kuuluvat erottamattomasti mökkilomaan ja saaristomatkailuun. Harri Syrjäsen reseptillä onnistut varmasti!

Savusilakat

800 g puhkottuja silakoita

Suolaa ja pippuria

Öljyä

Valmistus

Laita savustuspönttöön savustuspuruja, sokeria ja laita pönttö tulelle. Odota pientä esilämpöä noin viiden minuutin ajan. Laita sitten suolatut ja pippuroidut silakat savustuspönttöön. Savusta noin 5 minuuttia, ota pois tulelta ja anna vetäytyä vielä toiset 5 minuuttia pöntössä.

Haudutettu purjo                                     

1 kpl purjosipulia

30 g voita

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Leikkaa purjo suikaleiksi ja pese hyvin. Kuumenna voi kasarissa. Lisää joukkoon purjo ja anna hautua noin 2 minuuttia. Tarjoile savusilakan kanssa.

Pähkinävoi-perunamuusi

6 kpl rosamundaperunoita

1 dl merisuolaa

100 g pähkinävoita

Sitruunamehua

Valmistus

Laita perunat suolapedille uunivuokaan ja kypsennä perunoita 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Mittaa voi kattilaa ja kuumenna 148 asteessa. Ota pois liedeltä ja siivilöi tarvittaessa.

Halkaise kypsät perunat ja koverra sisus sekoitusastiaan. Sekoita joukkoon pähkinävoi ja sitruunamehu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme