Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 2: Maalaismunakas pinaatista, tomaatista ja savukyljestä

Maukas maalaismunakas sopii erinomaisesti kauniin kesäpäivän lounaaksi. Tuoreet tomaatit raikastavat tuhtia annosta. 

Maalaismunakas

3 kananmunaa
5 rkl kermaa
1 kpl shalottisipuli
0,1 kg pinaattia
0,1 kg miniluumutomaatteja
possun savukylkeä
Suola ja pippuri

Valmistus

Riko kananmunat sekoitusastiaan ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutio savukylki ja hienonna shalottisipuli.

Puolita tomaatit ja poista pinaatista keskikara.

Laita savukylki kuutiot kylmälle pannulle ja aloita paistaminen. Kun savukylkikuutiot ovat ruskistuneet ja muuttuneet rapeiksi, lisää joukkoon sipuli ja freesaa vielä hetki.

Lisää pinaatti ja tomaatit, kaada lopuksi munakermaseos. Paista hetki pannulla ja laita lopuksi uuniin kypsymään 200 asteeseen noin 10 min.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme