Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 2: Paistettua haukea kapris-pähkinävoita, sydänsalaattia, punasipulia ja kurkkua

Harri Syrjäsen mukaan saariston ruokakulttuurista ei voi puhua mainitsematta haukea. Tällä kertaa paistettu hauki tarjoillaan raikkaan salaatin ja pehmeän maustevoin kera. 

Paistettu hauki

0,6 kg haukifilettä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen

Poista hauesta, tai pyydä kalakauppiasta poistamaan kalasta ruodot. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi paista haukifileet runsaassa voissa kunnes kypsiä

Pähkinä-kaprisvoi

100 g voita
3 rkl kaprismarjoja
sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

Mitta voi kattilaan ja kuumenna voi 148 asteeseen ja siivilöi ruskistunut hera pois. Lisää joukkoon sitruunanmehu, kaprismarjat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmin salaatti sydänsalaatista, punasipulista ja kurkusta

3 kpl sydänsalaattia
1 kpl punasipulia
1 kurkku
suolaa ja pippuria

Revi sydänsalaatin lehdet, kuori punasipuli ja suikaloi se. Halkaise kurkku ja poista lusikalla siemenet. Leikkaa kurkusta puolirenkaita. Kuumenna voi pannussa ja paista kaikki nopeasti pannulla ja mausta sitruunanmehulla ja suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistetun hauen kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme