Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 3: Savustettua ankanrintaa, korvasieniohrattoa ja rakuuna-oliiviöljy vinegrette

Korvasienikausi on parhaimmillaan, ja tällä kertaa tästä alkukesän sienestä valmistuu maukas lisukeohratto savustetulle ankalle. 

Savustettu ankanrinta

4 kpl ankanrintaa
suolaa, pippuria
savustukseen 2 palaa sokeria ja savustus puruja

Kuivaa ankan rasva paperilla ja viillota rasva kevyesti. Ota ankanrintoihin väri grillissä ja mausta suolalla ja pippurilla. Mittaa savustuspurut savustuspönttöön ja laita sokerinpalat purujen päälle. Kuumenna pönttö kuumaksi ja laita ankanrinnat pönttöön ja savusta miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Anna ankan rintojen levätä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile ohraton ja porkkanoiden kanssa.

Korvasieniohratto

2 dl kokonaista ohraa
1 kpl shalottisipulia
1 kynsi valkosipulia
0,2 kg korvasieniä 3x ryöpättynä
8 dl kanalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
70 g parmesaania raastettuna ja nokare voita viimeistelyyn
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria 

Hienonna shalottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliivi öljy laakeassa kasarissa ja freesaa valkosipuli ja sipuli kevyesti. Lisää joukkoon ohrat, korvasienet ja kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja keitä kunnes neste on haihtunut. Tämän jälkeen lisäilet kanalientä pienissä erissä joukkoon kunnes ohra on kypsää. Vähän kuin risottoa tekisit. Kun ohratto on kypsää lisää joukkoon hieman voita ja lopuksi parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile ankanrinnan kanssa.

Rakuuna-oliiviöly vinegrette

1 dl oliiviöljyä
1 sitruunanmehu ja kuori
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
Suolaa ja pippuria

Mittaa oliiviöljy sekoitus astiaan ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Purista myös mehu joukkoon ja lisää rakuuna hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme