Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 3: Savustettua perunaa, matjessilliä ja villiyrttisalaattia

Savustus ei sovi ainoastaan lihalle, vaan antaa ainutlaatuisen maun myös perunaruoille. Tämä herkku viimeistellään luonnon omilla villiyrteillä. 

Tarvitset

8 kpl keitettyjä varhaisperunoita
2 kpl matjessillifilettä
ketunleipää, villisuolaheinää ja koiranputkenkukkaa
1 kpl sitruuna
100 g ranskankermaa
suolaa, oliiviöljyä ja pippuria
savustukseen savustuspuruja (leppä ja kataja)

Valmistus

Kuumenna savustuspönttö ja mittaa purut savustuspöntön pohjalle. Kun savua alkaa syntyä, laita esikeitetyt perunat savustumaan ja anna savustua noin 10-15 minuuttia. Halkaise savustetut perunat ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. 

Valmista seuraavaksi sitruuna ranskankerma. Laita ranskankerma sekoituskulhoon ja notkista rakenne lusikalla. Mausta ranskankerma suolalla, pippurilla, sitruunankuorella ja mehulla.

Leikkaa matjessillifile haluttuun kokoon ja laita sillinpalat perunoiden päälle, lusikoi päälle sitruunaranskankerma. Sekoita villiyrtit keskenään ja asettele annoksen päälle. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme