Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 4: Grillattua karitsan karetta ja lämmintä Waldorfinsalaattia

Monet huippukokit vannovat Ahvenanmaalla kasvaneen lampaanlihan nimeen. Luonnonantimia syövien eläinten lihassa on aivan oma, ainutlaatuinen makunsa. Kokeile Harri Syrjäsen herkullista karitsareseptiä.

Karitsan kare

0,6 kg karitsan karetta
Kokonainen valkosipuli
1 dl balsamiviinietikkaa
3 dl vasikkalientä

Viillota karitsan kareen rasva ja paista kare voissa valkosipulin kanssa. Kypsennä kare loppuun 120 asteisessa uunissa sisälämpömittaria apuna käyttäen. Hyvä sisälämpökypsyys on 55 astetta. Säästä paistinpannun maut lisäämällä joukkoon balsamiviinietikka ja keitä se puoleen kunnes seos on melkein siirappia. Lisää seuraavaksi vasikkaliemi ja keitä taas puoleen. Siivilöi valmis paistoliemikastike ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmin Waldorfinsalaatti

½ juuriselleri
3 kpl Granny Smith omenaa
50 g saksanpähkinää
2 rkl majoneesia
2 rkl ranskankermaa
sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

Kuori ja suikaloi juuriselleri ja omena. Ryöppää sellerin suikaleet nopeasti suolavedessä ja jäähdytä. Sekoita selleri, omena, majoneesi, ranskankerma ja murskatut saksan pähkinät sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Lämmitä salaatti varovasti ja tarjoile karitsan kareen kanssa. Voit lisätä annokseen rapeutta ohuilla omenalastuilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme