Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 4: Kaneli-tähtianisliemessä haudutettuja omenoita ja karvias-semifreddo

Ahvenanmaan on kuuluisa erinomaisista omenoistaan, ja sen ilmasto onkin täydellinen omenoiden viljelyyn. Alueelta löytyykin yli 40 omenantuottajaa.

Valmista mausteisia omenia raikkaan karviais-semifreddon kera Harri Syrjäsen reseptillä. 

Haudutetut omenat

6 kpl kotimaisia omenoita
2 dl sokeria
2 dl omenamehua
kanelitanko ja tähtianis

Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Mittaa sokeri, omenamehu, kanelitanko ja tähtianis kattilaan. Kuumenna liemi ja lisää joukkoon omenalohkot. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia ja jäähdytä. Tarjoile omenat karviais-semifredon kanssa.

Karviais-semifreddo

 4 kananmuna keltuaista
2 kananmunan valkuaista
150 gr sokeria
5 dl kuohukermaa
1 dl karviaisia
1 kpl vaniljatanko

Laita karviaiset kattilaan ja lisää 50 g sokeria,sekä puolet vaniljatangosta. Kiehauta karviaiset, ja siirrä jäähtymään. 

Vaahdota 50 grammaa sokeria ja keltuaiset, ja lisää vaniljatangon siemenet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuainen ja 50 grammaa sokeria marengiksi. Yhdistä keltuaisvaahto kermavaahtoon, ja nostele marenki varovasti joukkoon. Lisää lopuksi jäähdytetyt karviaiset ja jäähdytä seosta pakkasessa noin 3-4 tuntia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme