Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 5: Sinisimpukka-parsarisottoa

Sinisimpukkarisotto kuulostaa todelliselta gourmet-herkulta, mutta on yllättävän helppo valmistaa.

Harri Syrjäsen merellinen resepti sopii ihanaan kesäiltaan mökillä tai kotiterassilla.


Sinisimpukka-parsarisotto

1 sipuli
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 kynsi valkosipulia
1-2 litraa simpukkalientä tai kasvislientä
150 grammaa sinisimpukanlihaa
Parmesanjuustolastuja kourallinen
Nokare voita
Lehtipersiljaa

Valmistus:
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kasari tai laakea kattila ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit.
Kuullota sipulit ja lisää joukkoon risottoriisi. Paista vielä hetki ja lisää joukkoon valkoviini. Keitä hetki.
Lisää simpukkalientä noin 15 minuutin ajan pienissä erissä, kunnes riisi on melkein kypsää. Lisää parsat ja keitä n. 1-2 min. Lisää lopuksi parmesan, voi, sinisimpukat ja lehtipersilja.

Lisää resepti-ideoita:Makuja.fi ja Makuja.fi Pinterestissä

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme