Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 5: Valkoinen pizza ja hollandaise-kastiketta

Valkoinen pizza teki Harri Syrjäseen lähtemättömän vaikutuksen. Tämä maistuva herkku sopii niin piknikevääksi kuin juhlatarjoiluunkin. 

Saaristopizza

Pizza taikina
2,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rkl oliiviöljyä

Täytteet
150 g buffala mozzarellaa
50 g savukampelaa
50 g kylmäsavusilakkaa

Päälle
50 g sipulisilliä
50 g rapusilakkaa
30 g lohen- tai siianmätiä

savukampelaa lohenmatiä ja siianmätiä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Alusta taikina jauhoja lisäillen, ja lisää puolivälissä öljy. Sekoita loput jauhot joukkoon ja jatka vaivaamista kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Kaulitse pizzasta soikean muotoinen.

Lisää seuraavat täytteet uuniin: viipaloitu mozzarella, savukampela ja kylmäsavusilakka.

Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kuumenna myös uunipelti! Kypsennä pizzaa uunissa noin kymmenen minuutin ajan. 

Paiston jälkeen lisättävät raaka-aineet: sipulisilli, rapusilli, lohenmäti, siianmäti ja hollandaise kastike.

Hollandaise-kastike

3 keltuaista
150 g voita sulatettuna
2 rkl valkoviinietikka
1 rkl vettä
suolaa ja tabascoa

Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna seosta varovasti koko ajan sekoittaen kunnes keltuaismassa on kypsää. Kaada sulatettu voi joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Siivilöi kastike ja tarkista maku. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme