Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 6: Paistettua turskaa, paahdettua tomaattia, perunaa ja rucolakastiketta

Kokeile Harri Syrjäsen maukasta kalareseptiä, jossa paistettu turska viimeistellään kesäisen yrttisellä kastikkeella. 

Paistettu turskafile

0,6 kg turskafilettä
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

Poista fileestä mahdolliset ruodot ja kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle nokare voita ja paista turskafileet kauniin ruskeiksi. Mausta lopuksi suolalla ja pipurilla.

Paahdettua tomaattia ja perunaa

0,4 kg miniluumuterttutomaattia
0,6 kg keitettyä varhaisperunaa
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

Viipaloi perunat ja halkaise tomaatit, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paahda perunat voissa kauniin ruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa tomaatit ja kypsennä hetki. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla, ja tarjoile turskan lisäkkeenä.

Rucolakastike

½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
90 g villirucolan lehtiä
15 basilikan lehteä
2 dl kasvislientä
1 rkl majoneesia

Kuullota hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon rucolan lehdet ja freesaa vielä hetki. Jäähdytä seos nopeasti esimerkiksi jääpedillä. Kun seos on jäähtynyt, soseuta se blenderissä kasvisliemen kanssa ja lisää loppu oliiviöljy.

Laita takaisin kastike takaisin kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla ja vatkaa joukkoon majoneesi. Lämmitä kastike uudestaan 80 asteiseksi ja tarjoile.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme