Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 6: Paistettuja kampasimpukoita ja punainen palmuöljyvinegretti

Kampasimpukoiden hento maku saa rinnalleen mausteista fenkolia ja hapanta omenaa. Tämä alkuruoka kruunataan terveellisellä punaisella palmuöljyllä.

Palmuöljyvinegretti

1 dl punaista palmuöljyä
0,2 dl sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria ja sokeria

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla

Paistettua kampasimpukkaa

0,3 kg kampasimpukkaa
3 kpl sydänsalaattia
1 kpl omena Granny Smith
1 kpl fenkolia
suolaa ja mustapippuria

Kuivaa kampasimpukat paperilla ja poista simpukasta sulkijalihas nyppäsemällä.

Kuummenna pannu kuumaksi ja paista simpukat voissa noin minuutin ajan, ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta simpukat sivuun ja lisää pannulle kuoritut omena kuutiot ja sydänsalaatinlehdet. Paista niitä hetki kampasimpukanmakuisessa voiseoksessa. Lisää lopuksi ohuet fenkolisuikaleet, ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos ja mausta se lopuksi palmuöljy vinegretellä, sekä paahdetuilla auringonkukan ja kurpitsan siemenillä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme