Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 7: Rakuunalla ja sherryllä maustettua hiilisilakkaa ja tilli-sitruunasmetanaa

Harri Syrjäsen silakkaresepti nostaa veden kielelle. Tähän reseptiin tarvitset ainakin kaksi tuntia passiivista aikaa.

Rakuunalla ja sherryllä maustettua hiilisilakkaa

600 g perattuja silakoita

1 punasipuli renkaiksi leikattuna

1 hienonnettu valkosipulinkynsi 

1,5 dl oliiviöljyä

2 rkl sherryviinietikkaa

3,5 rkl sokeria

5 oksaa rakuunaa

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Hiillosta silakat kuumassa grillissä molemmin puolin. Nosta silakat grillistä korkeareunaiseen astiaan.

Mittaa kaikki marinadin ainekset sekoitusastiaan. Kaada marinadi silakoiden päälle ja anna maustua vähintään 2 tuntia, kuitenkin mielellään yön yli.

Tilli-sitruunasmetana

100 g smetanaa

Tuoretta tilliä

Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori

Suolaa, pippuria ja sokeria

Valmistus

Sekoita smetana, tilli, suola, pippuri ja sokeri, ja tarjoile silakoiden kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme