Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 7: Suolainen suklaapiirakka, kinuskia ja porter marinoituja mustaherukoita

Harri syrjänen lupaa, että olut sopii hyvin myös jälkiruokiin. Porter oluesta valmistettu siirappi tarjoillaan suolaisen makean suklaapiirakan kanssa. Kokeile rohkeasti uusia makuyhdistelmiä ja nauti.

Suolainen suklaapiirakka

125 g vehnäjauhoja
15 g kaakaojauhoa
½ tl suolaa
60 g sokeria
60 g pehmeää voita
30 g  tummaa suklaata sulatettuna
1 kpl kananmuna keltuainen

Täyte
100 g suolapähkinöitä
120 g kuohukermaa
4 rkl maitoa
150 g tummaa suklaata paloiteltuna
50 g sokeria
2 kananmuna

Aloita valmistus taikinasta. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauho ja suola. Mittaa kulhoon sokeri, voi sekä keltuainen, ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää viimeiseksi sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja laita taikina jääkaappiin noin 10 minuutiksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22 cm kokoinen piirakkavuoka. Ota piirakkataikina kaapista ja painele se tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala pohjan päälle ja laita painoksi kuivattuja herneitä. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. Tällä välin voit tehdä täytteen.

Täyteen valmistus:
Laita suolapähkinät tehosekoittimeen ja murskaa ne tahnaksi. Kiehauta kerma ja maito, ja kaada seos suklaan päälle kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi,  ja sekoita se jäähtyneeseen kerma-maito-suklaamassaan.

Levitä taikinan pohjalle suolapähkinätahna ja kaada päälle suklaatäyte. Kypsennä piirakkaa 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile marinoitujen mustaherukoiden ja kinuskin kanssa.

Kinuski

2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Paahda sokeri laakeassa kattilassa kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta sokeria! Kun sokeri on paahtunut, kaada kerma varovasti sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua noin viisi minuuttia kunnes kinuski on valmista. 

Mustaherukka & Portersiirappi

2 dl porter olutta
2 dl sokeria
100 g mustaherukoita

Mittaa sokeri ja olut kattilaan. Keitä seosta kunnes lämpötila on 104 astetta. Jäähdytä siirappi ja sekoita herukoiden kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme