Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 8: Kylmäsavulohikeittoa ja guppröra

Raikas lohikeitto valmistuu tuossa tuokiossa kesäiseen lounaspöytään. Ruotsalainen "guppröra" sopii täydellisesti yhteen perinteisen keiton kanssa.

Kylmäsavulohikeitto

300 g kylmäsavulohta

500 g merilohta

600 g varhaisperunoita

1 kpl sipuli

1 l kalalientä

2 dl kuohukermaa

Kevätsipulin vartta ja tilliä hienonnettuna

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuullota hienonnettu sipuli ja kuutioidut varhaisperunat kevyesti kattilassa. Lisää joukkoon kylmäsavulohen nahka ja vatsapalat.

Kaada kalaliemi joukkoon ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä ja poista nahka ja vatsanpalat varovasti.

Lisää joukkoon kuutioidut kylmäsavulohipalat ja merilohipalat.

Keitä vielä hetki ja lisää hienonnettu kevätsipuli ja tilli. Lisää lopuksi kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa keitto Guppröralla voidellun leivän kanssa.

Guppröra

200 g keitettyä perunoita (kuutioituna)

100 g saaristolaisleipää (kuutioituna)

3 rkl majoneesia

50 g siianmätiä

3 keitettyä kananmunaa

Kevätsipulin vartta

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuutioi esikeitetyt perunat sekoitusastiaan ja lisää joukkoon kaikki loput ainekset. Sekoita varovasti.

Mausta lopuksi suolla ja pippurilla. Tarjoile Guppröra saaristolaisleivän päällä tai syö sellaisenaan.

Lisää resepti-ideoita: Makuja.fi ja Makuja.fi Pinterestissä

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme