Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 8: Pannukakkua ja rommilla mehustettuja luumuja

Perinteinen pannukakku muuttuu uudenlaiseksi herkuksi, kun sen kanssa tarjoilee mehukkaita rommiluumuja! 

Pannukakku

4 kpl kananamunia

1 l maitoa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

100 g meijerivoita

Valmistus

Sekoita maito ja jauhot keskenään isossa kulhossa. Lisää seuraavaksi munat, sokeri, suola ja lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Lisää pannulle voinokare, mittaa sopiva määrä taikinaa ja paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Rommiluumut

5 kpl luumuja

1 dl sokeria

1 dl vettä

Rommia maun mukaan

1 vaniljatanko

Valmistus

Mittaa sokeri, vesi ja rommi kattilaan. Lisää myös halkaistu vaniljatanko siemenet poistettuna joukkoon.

Keitä seosta kunnes se muistuttaa paksua siirappia. Lisää lopuksi luumulohkot, ja anna jäähtyä. Tarjoa pannukakun kanssa!

Lisää resepti-ideoita: Makuja.fi ja Makuja.fi Pinterestissä

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme