Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 8: Punaviinissä haudutettua karitsan potkaa, savustettua punajuurta ja palsternakkapyreetä

Saaristokeittiössä valmistuu lampaan potkaa ja jälkiruoaksi laitetaan hyvää raparperista.

Punaviinissä haudutettua karitsan potkaa, Savustettua punajuurta ja palsternakkapyreetä

4 kpl karitsan potkaa
4 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
3 kpl shalottisipulia
2 kpl porkkana
laakerinlehti, mustapippuri ja suolaa

Ota karitsan potkiin väri pannulla tai grillissä. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja laita potkat hautumaan liedelle noin. 4 tuntia. Kunnes luu irtoaa lihasta. Nosta potkan pois kattilasta. Siivilöi liemi ja keitä se kasaan n. yli puolet nesteestä pois. Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Savustetut naattipunajuuret

8 Kpl pieniä punajuuria
merisuolaa
savustukseen savustus puruja

Paahda punajuuret 180° uunissa noin 1 tunti merisuolapedillä ja kuori kypsät punajuuret. Mittaa savustus purut savustus pönttöön ja kuumenna pönttö kuumaksi. Laita punajuuret savustumaan noin 10 minuutiksi. Tarjoile punajuuret karitsan potkan kanssa.

Palsternakkapyre

1 kg palsternakkaa
4 dl vettä
4 dl maitoa
suolaa ja pippuria
voita

Kuori ja kuutio palsternakat. Lisää voi kattilaan ja kuullota palsternakka kuutiot kevyesti voissa.

Lisää joukkoon vesi ja maito. Keitä hiljalleen kunne ovat kypsiä. Siivilöi neste, mutta säästä se. Soseuta palsternakat blenderissä ja lisäile nestettä kunnes pyree on sopivan paksuista.

Lisää loppuvaiheessa muutama nokare voita niin pyree saa lisää kiiltoa ja makua. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme