Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 8: Raparperi crumble tuorejuustovaahtoa

Saaristokeittiössä valmistuu lampaan potkaa ja jälkiruoaksi laitetaan hyvää raparperista.

Raparperi crumble tuorejuustovaahtoa

5 kpl raparperin varsia
3 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
kanelia

Muruseos

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria

Kuori raparperit ja leikkaa reippaan kokoisiksi kuutioiksi sekoitusastiaan. Sekoita joukkoon perunajauhot, sokeri ja kaneli. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun uunipellille tai vuokaan.

Valmista seuraavaksi muruseos. Mittaa kuutioitu voi,  jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri. Nypi tasaiseksi taikinaksi ja levitä se raparperipalojen päälle.  Kuumenna uuni 200° ja paista crumblea noin. 15 minuuttia.

Tarjoile mansikoiden ja tuorejuustovaahdon kanssa.

Tuorejuustovaahto

100 g Philadelphia juustoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko (siemenet)
50 g tomusokeria

Mittaa kaikki ainekset sekoituskulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme