Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 9: Kananpoikaa mie de pain shalottisipuli-parsa-kantarellipaistosta

Saaristokeittiössä valmistuu herkullista kananpoikaa.

Kananpoikaa mie de pain shalottisipuli-parsa-kantarellipaistosta

4 kpl kevätkananpojan rintaa
8 lehteä tuoretta, basilikaa, lehtipersiljaa ja salviaa
100 g voita
suolaa ja pippuria

Nypi yrteistä lehdet ja laita ne kananpojan rintanahan ja lihan väliin. Leikkaa voista n.25 g viipaleen ja laita myös voi rintafileen nahanväliin Painele nahka tiukasti lihaan kiinni, jotta yrtit ja voi ei tule pois paiston aikana. Paista rintafileen nahkapuoli alaspäin kunnes nahka on kauniin ruskea ja rapea. Jatka kypsennystä uunissa 150° noin 14 minuuttia tai kun sisälämpötila on 70°.

Shalottisipuli-parsa-kantarellipaistos

1 pnt vihreää parsaa
0,3 kg kantarelleja
4 kpl banaani shalottisipulia
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

Kuori vihreät parsat ja leikkaa kolmeen osaan. Kuori shalotti sipuli ja suikaloi se. Putsaa kantarellit huolella neulasista ja yms. ylimääräisistä roskista.

Kuumenna paistinpannu ja paista ensiksi kantarellit voissa ja kun kantarellit ovat saaneet hieman väriä niin lisää joukkoon parsat ja sipuli suikaleet. Paista kunnes sipuli ja parsat ovat kypsiä.

Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme