Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 9: Kevätkananpoikaa ja parmesanpolenta

Saaristoruokaa-ohjelman yhdeksännessä jaksossa kokataan mehukasta kevätkananpoikaa ja parmesanpolentaa. Lisukkeena maistuu karamellisoitu fenkoli!

Kevätkananpoika

1 kpl kevätkananpoikaa

1 kokonainen valkosipuli

1 sitruuna viipaloituna

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Laita murskattu valkosipuli ja sitruunanviipaleet kananpojan sisälle. Mausta lisäksi suolalla ja pippurilla. Pintasuolaa ja pippuroi kana myös pinnalta.

Ota kananpoikaan väriä grillissä tasaisesti joka puolelta ja laita lopuksi kypsymään 175-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Parmesanpolenta 

75 g polentaryynejä

5 dl kanalientä

100 g parmesaanijuustoa raasteena

30 g voita

Valmistus

Mittaa puolet kanaliemestä kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon polentaryynit ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan koko ajan nestettä lisäillen. Kun polenta on kypsää, lisää lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja voi. 

Karamellisoitu fenkoli

2 kpl fenkolia (suikaloituna)

3 rkl sokeria

30 g voita

Sitruunamehua (tuoreesta sitruunasta puristettua)

Suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon suikaloitu fenkoli ja sokeri. Kuullota fenkolin suikaleita, kunne ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme