Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso 9: Kylmähernesosekeitto

Harri suuntasi veneensä kohti Naantalia, yhtä Suomen hienoimmista kesäkaupungeista. Torilta lähti mukaan muun muassa tuoreita herneitä. 

Kylmähernesosekeitto tuorekaalisalaattia ja saaristolaisleipäkrutonkia

Kylmähernekeitto

0,4 kg tuoreita herneitä
1 kpl shalottisipuli
1 kynsivalkosipulia
oliiviöljyä
kasvislientä
suolaa ja pippuria

Hienonna shalottisipuli, valkosipuli ja kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja freesaa sipulit nopeasti.

Lisää joukkoon herneet ja freesaa hetki vielä. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä kunnes kiehahtaa.

Soseuta keitto blenderissä ja mausta suolalla, pippurilla ja jäähdytä

Tarjoile keitto kylmänä kaaliraasteen ja leipä krutonkien kanssa.

Tuorekaali salaatti

½ Varhaiskaalia
0,2 dl väkiviinaetikkaa
0,4 dl sokeria
0,8 dl vettä
suolaa ja pippuria

Suikaloi kaali erittäin ohueksi ja laita sekoitusastiaan. Mittaa väkiviinaetikka, sokeri ja vesi kaalin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaalisalaatin marinoitua vähintään 20 minuuttia. Muista ennen tarjoilua valuttaa neste pois ennen tarjoilua.

Rapeat saaristolaisleipä krutongit

0,2 kg Rosalan saaristolaisleipää
Voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

Kuutioi leipä pienenpieniksi kuutioiksi ja paista runsaassa voissa rapeiksi. Muista laittaa leipäkuutiot paistamisen jälkeen paperin päälle, jotta saadaan ylimääräinen rasva pois.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme