Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso10: Vasikka Carpaccio, sitruunalla marinoituja kantarelleja ja parmesanmajoneesia

Perinteinen italialainen alkuruoka saa rinnalleen metsäistä makua, kun sen seuraksi valmistetaan sitruunalla maustettuja kanttarelleja. 

Carpaccio

0,5 kg Vasikan sisäpaistia
suolaa pippuria
oliiviöljyä

Sido vasikan paisti halutessasi pyöreään muotoon. Kuumenna paistinpannu ja paahda vasikan paistin pinnat kiinni ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna paistin jäähtyä ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Koristele retiisin lastuilla, vesikrassilla ja parmesanlastuilla.

Parmesanmajoneesi

30 g parmesania
1 keltuainen
2,5 dl öljyä
½ tl dijon sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Raasta parmesaani kulhoon ja mittaa joukkoon keltuainen, sinappi ja etikka. Sekoita käsivatkaimella sekaisin. Lisää öljyä ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Sitruunamarinoidut kantarellit

200 g kantarelleja

0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
2 sitruunan kuori
suolaa, pippuria ja sinapinsiemeniä

Putsaa kantarellit hyvin. Mittaa kattilaan sokeri, etikka, vesi, sinapinsiemenet, suola, pippuri ja sitruunankuori.

Kiehauta seos ja kaada kantarellien päälle. Anna maustua yön yli. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme