Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Jakso5: Ohraa, hunajakauramuroja, punajuurisiirappia ja vaniljajäätelöä

Tässä annoksessa perinteiset suomalaiset maut yhdistyvät herkulliseksi jälkiruoaksi. 

Ohrapuuro

1,5 dl rikottua ohraa
2 dl vettä
2 dl maitoa
5 dl kermaa
0,5 dl sokeria

Kiehauta vesi kattilassa ja mittaa ohrat joukkoon. Anna veden imeytyä suurimoihin ja lisää kerma ja maito.

Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Jäähdytä suurimot.

Punajuurisiirappi

2 dl punajuurimehua Biotta tai muu vastaava
2 dl sokeria

Mittaa aineet kattilaan ja keitä 104 asteiseksi. Jäähdytä siirappi.

Hunaja-kauramurot

1 dl Kauramuroja
1 rkl hunajaa

Levitä kauramurot leivinpaperille uunipellille ja valuta hunaja lusikalla mahdollisimman tasaisesti murojen päälle. Kuumenna uuni 120 asteeseen ja laita murot paahtumaan uuniin 10 minuutiksi.

Vanijajäätelö

5 dl kuohukermaa
5 kpl keltuaista
1 dl sokeria
1 vaniljatanko

Kuumenna kerma, vaniljatanko ja sokeri. Kaada kiehuva kermaseos keltuaisten päälle koko ajan sekoittaen. Kypsennä massa loppuun vesihauteessa. Jäätelöpohja on valmis kun seoksen lämpötila on 82 astetta. Jäähdytä seos ja pyöritä jäätelökoneessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme