Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Harri Syrjäsen makumatka saaristoon jatkuu – Saaristoruokaa MTV3-kanavalla huhtikuussa

Harri Syrjänen jatkaa makumatkojaan Suomen saaristossa. Saaristoruokaa-ohjelmasarjan uudet toisen kauden herkullisen kesäiset jaksot nähdään MTV3-kanavalla 21.4. alkaen. Tulevalla kaudella Harri ulottaa matkansa mm. Ahvenanmaalle sekä itäiselle Suomenlahdelle.

Kokki Harri Syrjäsen makumatka Suomen saaristoon saa jatkoa, kun suunta kohti uusia saaristopaikkoja alkaa jälleen MTV3-kanavan tiistai-illoissa. Saaristoruokaa-ohjelman toisella tuotantokaudella Harri suuntaa veneensä mm. itäiselle Suomenlahdelle Kotkaan ja Kaunissaareen. Lännessä liikutaan mm. Kustavissa, Naantalissa ja Ahvenanmaalla.

Jokaisessa jaksossa Harri tutustuu saariston parhaisiin ravintoloihin ja valitsee ruokapaikakseen yhden niistä. Saatuaan inspiraatiota, hän hakee tuoreita raaka-aineita paikallisilta tuottajilta ja suuntaa sitten saarikeittiöönsä kokkaamaan oman näkemyksensä saariston herkuista. Luvassa on mm. Ahvenanmaan possua, Harrin itsensä onkimaa Kustavin haukea, Kotkan potkaa, Taivassalon yrttejä ja Kaunissaaren kalaa.

Ensimmäisissä jakoissa vieraillaan Ahvenanmaalla, Kustavissa ja Porvoossa

Harri Syrjänen lähtee toisen kauden ensimmäisessä jaksossa makumatkalle Ahvenanmaalle, jossa hän tapaa Kastelholman linnan lähellä sijaitsen Smakby-ruokakeskuksen kokin ja myös ruokaohjelmista tutun Michael Björklundin. Saaristokeittiössä valmistetaan Micken tarjoaman aterian innostamana pieneltä ahvenanmaalaiselta sikatilalta haettua ”iloisen possun” lihaa ja jälkiruoaksi Ahvenanmaan pannukakkua.

 

Toisessa jaksossa suunnataan Kustaviin. Harri suuntaa veneen keulan kohti Turun saariston pohjoisreunalla sijaitsevaa Kustavia. Ensin käydään lounastamassa ja sen jälkeen kokeillaan kalaonnea paikallisen kalaoppaan kanssa. Saaristokeittiössä laitetaan itse pyydettyä haukea.

Kolmannessa jaksossa ollaan Porvoossa. Harri suuntaa Porvoon vanhaan kaupunkiin lounaalle. Ravintolassa käytetään paljon villiyrttejä ja Harri saa kokin avukseen poimimaan tuoreita yrttejä luonnosta. Yrttien lisäksi saaristokeittiössä valmistuu tässä jaksossa ankkaa.

Kaikki sarjan herkulliset reseptit löytyvät toisen kauden käynnistyessä osoitteesta: mtv.fi/saaristoruokaa

Saaristoruokaa MTV3-kanavalla 21.4. klo 21 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme