Mainos
Mainos
saaristoruokaa-kansi

Saaristoruokaa-ohjelmalle jatkoa – iloiset siat jäivät Harri Syrjäsen mieleen

Ahvenanmaalla tavatut iloiset siat jäivät kokki Harri Syrjäsen mieleen Saaristoruokaa-ohjelman toisen kauden kuvauksista.

Suosittu Saaristoruokaa-ohjelma saa jatkoa, kun sarjan toinen tuotantokausi pyörähtää käyntiin MTV3-kanavalla 21. huhtikuuta.

Toisella tuotantokaudella Harri Syrjänen jatkaa makumatkojaan Suomen saaristossa. Miesi tutustuu saariston parhaisiin ravintoloihin, etsii paikallisia raaka-aineita ja tietysti laittaa herkullista ruokaa saarikeittiössään. Tulevalla kaudella Harri vierailee muun muassa Ahvenanmaalla ja itäisellä Suomenlahdella. 

Suosikkikokki epäilee, että ohjelman rento ja kiireetön asenne on vienyt katsojien sydämet mukanaan.

– Palautteesta on tullut esiin kolme sellaista asiaa, joihin ihmiset ovat kiinnittäneet huomiota. Ensinnäkin, kokkaus on rauhallisempaa, ja katsojakin ehtii paneutua ruokaan kunnolla. Lisäksi reseptit ovat olleet aika simppeleitä, ja niitä on helppo lähteä itsekin toteuttamaan. Kolmas asia ovat kauniit suomalaiset saaristomaisemat, Harri Syrjänen listaa.

"Perheen kolmevuotias poika söi samasta saavista korppuja kuin siatkin"

Kun ohjelman ensimmäisellä kaudella vierailtiin lähinnä länsirannikon kohteissa, matkustaa kokki nyt myös itäisempiin kohteisiin. Lisäksi toisella kaudella vieraillaan Ahvenanmaalla kolmen jakson verran.

Ohjelmaa luotsaava Syrjänen kertoo huomanneensa selvän eron itä- ja länsirannikon välillä.

– Ruoka on itärannikolla pikkuisen erilaista ja ihmisetkin ovat vähän erilaisia kuin länsipuolella. Ja Ahvenanmaalla on tietysti vielä erilaisempaa!

– Länsipuolella näkyy suomenruotsalaisuus ja maanläheisyys enemmän. Suomenruotsalaiset ovat vähän erilaisia kuin me kantasuomalaiset. Molempien kanssa tulee kyllä hyvin toimeen.

Erityisesti miehen mieleen on jäänyt Ahvenanmaalla sijaitseva iloisten sikojen sikala.

– Se oli hauska paikka. Siellä siat elivät onnellisen näköisinä isossa karsinassa ja kävivät pihalla juoksentelemassa. Kasvattajat olivat hyvin maanläheisiä ja pitivät sikoja perheenjäseninä, Syrjänen kuvailee.

– Perheen kolmevuotias poika söi samasta saavista korppuja kuin siatkin, mies nauraa.

Saaristoruokaa-ohjelman toinen kausi MTV3-kanavalla 21. huhtikuuta alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme