Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Emilia Vuorisalmen kommentti: Epävarmuus rakkauden alkuvaiheessa

Jokainen tietää miten huumaavan ihanaa rakkaussuhteen alku voi olla. Moni varmasti myös tunnustaa, että rakastuminen voi olla myös stressaavaa. Samaan aikaan kun sydän täyttyy ihastuksesta ja rakkaudesta, mieleen voi nousta myös voimakkaita pelon ja epävarmuuden tunteita.

Nämä tunteet ovat seurausta siitä, että rakastuessamme aivokemiamme muuttuu. Voimakkaasti lisääntynyt dopamiinin eritys koukuttaa keskittymään rakkauden kohteeseen. Samaan aikaan mieltä rauhoittavan serotoniinin määrä kehossa laskee, jolloin saatamme kokea tavallista enemmän ahdistusta ja epävarmuutta.

Sarjassa nähdyn Marian ja Antonin suhteen alkuvaiheessa heille kävi niin kuin monille muille pareille. Pelot kasvoivat aluksi ihastusta suuremmiksi ja veivät parin eri teille. Onneksi rakkaus jäi kytemään ja kun elämä tarjosi heille uuden tilaisuuden, he uskalsivat tarttua siihen.

Tinder-maailmassa moni jättää entistä herkemmin orastavan suhteen kesken, koska epävarmuuden iskiessä on helppo uskoa, että parempi match on vain yhden pyyhkäisyn päässä.

Silloin on hyvä tiedostaa mistä oma ahdistus oikeasti johtuu ja rauhoittua. Paras lääke epävarmuuteen on viettää rakastetun kanssa rauhassa aikaa yhdessä ja puhua tunteista avoimesti kasvokkain. Lue lisää.

Suomen ihanimmat häät AVAlla torstaina klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme