Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Emilia Vuorisalmen kommentti: Miksi toisen suudelma sytyttää ja toisen jättää kylmäksi?

Vanhan viisauden mukaan pitää suudella monta sammakkoa, jos haluaa löytää prinssin. Rakkaustieteen näkökulmasta väitteessä on perää.

Tutkimusten mukaan naiset antavat suudelmille enemmän painoarvoa kuin miehet. Naiset arvioivat suudelmien perusteella potentiaalisen sulhaskandidaatin sopivuutta. Mitä enemmän naisella on sulhasehdokkaita, sitä enemmän hän antaa suutelemiselle painoarvoa parinvalinnassa ja suhteen ylläpitämisessä. Miehille suudelma on usein vain ensimmäinen askel kohti seksiä.

Suuteleminen antaa meille parinvalinnan kannalta tärkeää tietoa. Pahanhajuinen hengitys voi kertoa kumppanin terveysongelmista tai huonoista elämäntavoista.

Suudellessamme voimme "haistaa" kumppanin geneettisen yhteensopivuuden tämän erittämistä feromoneista eli kemiallisista viestiaineista. Säväyttävä suudelma voi kertoa hyvästä yhteensopivuudesta. Toisaalta teknisesti taitava suutelija voi jättää kylmäksi, jos geneettinen yhteensopivuus on huono.

Naisten on hyvä tietää, että tutkimusten mukaan hormonaalinen ehkäisy saattaa vaikuttaa kehon kykyyn lukea feromonien viestejä. Tästä voi ainakin teoriassa seurata se, että jos aloitat tai lopetat hormonaalisen ehkäisyn sen jälkeen kun olet mennyt parisuhteeseen, et välttämättä koe kumppania enää yhtä kiihottavaksi kuin ennen.

Kun Se Oikea on löytynyt suutelemalla, kannattaa jatkaa hänen kanssaan suutelemistaan. Parisuhteessa usein suuteleminen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, parantaa parisuhdetyytyväisyyttä ja laskee stressitasoja – ja voi myös johtaa siihen seksiin. 

Lue lisää tieteestä suutelun takana www.loveincmedia.com.

Lääkäri ja kirjailija Emilia Vuorisalmi etsii Suomen ihanimpia häitä yhdessä muiden raatilaisten kanssa AVAn suosikkisarjan toisella kaudella. 

Suomen ihanimmat häät AVAlla torstaisin klo 21. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme