Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Emilia Vuorisalmen kommentti: Mitä rakkauden kieltä puhut?

Tiesitkö, että me ihmiset ilmaisemme toisillemme rakkautta viidellä eri tavalla? Aiheesta kirjan kirjoittanut Gary Chapman on nimennyt nämä tavat "rakkauden kieliksi". Kerron niistä myös kirjassani Sekaisin Lovesta.

Rakkauden viisi kieltä ovat kosketus, sanat, laatuaika, teot ja lahjat. Yleensä "puhumme sujuvasti" yhtä tai kahta rakkauden kieltä. Sen lisäksi että ilmaisemme toisille rakkautta tietyllä tavalla, odotamme muiden osoittavan rakkautta samalla tavalla.

Suomen ihanimmat häät -sarjaa katsoessa näyttää siltä, että meidän suomalaisten rakkauden ykköskieli on selvästi teot. Jaksoissa nikkaroitiin alttaria, autettiin hevosen hoidossa ja kaadettiin betoniseiniä.

Haasteet syntyvät, kun rakkauden kielet eivät kohtaa. Jos oma rakkauden kielesi on sanat, odotat toisen kertovan joka päivä että hän rakastaa sinua. Jos kumppanisi pääkieli on teot, hän ei ehkä tiedä mitä kaipaat, koska uskoo näyttävänsä rakkautta koko ajan pienin teoin. Samoin on fyysisen kosketuksen kanssa. Sinä ehkä haluat halailla, mutta puolisollasi on kiire viedä roskat, jotta tietäisit miten paljon häntä rakastat. 

Rakkauden kielet on opittu lapsuudessa, mutta kielitaitoa voi parantaa. Pelkästään kumppanin rakkauden kielien tiedostaminen voi auttaa ymmärtämään, että toinen välittää, vaikka ei aina sitä ilmaise odottamallamme tavalla.

Tiedätkö sinä mikä on kumppanisi vahvin rakkauden kieli? Entä mitä kieltä itse haluaisit harjoitella? Mitä jos osoittaisit rakkautta viikon ajan itselle haastavalla mutta toiselle tärkeällä kielellä? 

Lääkäri ja kirjailija Emilia Vuorisalmi etsii Suomen ihanimpia häitä yhdessä muiden raatilaisten kanssa AVAn suosikkisarjan toisella kaudella. 

Suomen ihanimmat häät alkaa AVAlla to klo 21. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme