Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Emilia Vuorisalmen kommentti: Miten some syö seksihalut?

Kuinka moni meistä katsoo heti aamulla Instagramia tai Facebookia?

Miehen nähdessä Instagramissa olevan hoikkavyötäröisen ja pyöreäpeppuisen kaunottaren hymyilevän viettelevästi, hänen aivoissa erittyy piikkinä mielihyvää tuottavaa dopamiinia ja seksihaluja lisäävää testosteronia. Valitettavasti suhde jää yksipuoliseksi. Instagram-ihastuksen katsomisen jälkeen vieressä makaava kumppani voi puolestaan näyttää vähemmän viehättävältä.

Tutkimusten mukaan miehet reagoivat keskimäärin naisia voimakkaammin näihin visuaalisiin signaaleihin. Naiset katsovat Instagramissa useammin toisten naisten kuvia kuin komeita miehiä. Jos nainen katsoo paljon kuvankäsittelyllä täydelliseksi muokattuja kuvia muista naisista, hän saattaa tuntea itsensä vähemmän viehättäväksi kuin oikeasti on.

Jos taas laitamme jatkuvasti filtterein kaunistettuja selfieitä Instaan, käsityksemme omasta ulkonäöstä voi hämärtyä. Pahimmillaan tämä johtaa siihen, että oikean elämänkumppani ei ehkä enää tunnu sopivan epätodellisen ihanan selfie-minämme rinnalle.  Myös sinkuilla saattaa olla hankalaa löytää selfie-minän tasoista kumppania.

Kannattaa siis miettiä omaa some-käyttäytymistä ja sen mahdollista vaikutusta rakkauselämään. Aamuisin ja iltaisin olisi parasta pitää känykkä poissa makuuhuoneesta ja kääntää ihaileva katse omaan kumppaniin. Some tykkäysten sijaan olisi hyvä kehua kumppania kasvotusten ja pyrkiä olemaan läsnä arjen pienissä hetkissä.

Lisää tietoa somen vaikutuksista aivoihin juuri avautuneilla www.loveincmedia.com-sivuilta.

Lääkäri ja kirjailija Emilia Vuorisalmi etsii Suomen ihanimpia häitä yhdessä muiden raatilaisten kanssa AVAn suosikkisarjan toisella kaudella. 

Suomen ihanimmat häät alkaa AVAlla 16.2. klo 21. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme