Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

12 koskettavaa rakkaustarinaa – äänestä Suomen ihanimmat häät

Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa sukellettiin 12 suomalaisen pariskunnan häihin.

Suomen ihanimmat häät -ohjelman ensimmäinen kausi tuli päätökseensä 31.5. nähtävän finaalijakson myötä.

Ohjelmassa päästiin seuraamaan 12 pariskunnan koskettavia häitä. Morsianraati katsoi ja arvioi häät ja kauden lopuksi valittiin Suomen ihanimmat häät. 

Morsiamet äänestivät Suomen ihanimmaksi Suvin ja Tomin häät. Kenen rakkaustarina oli mielestäsi koskettavin? Kuka järjesti Suomen ihanimmat häät?

Keiden häät olivat mielestäsi Suomen ihanimmat?

 • Maiju ja Börje

  11.78%

 • Anna ja Andreas

  3.40%

 • Heini ja Mika

  0.79%

 • Miisa ja Janne

  6.54%

 • Julia ja Matti

  7.59%

 • Henni ja Atte

  1.57%

 • Minna ja Reijo

  1.31%

 • Sanna ja Ville

  35.60%

 • Linda ja Sam

  0.52%

 • Tuire ja Turkka

  7.59%

 • Ksenia ja Vitali

  3.14%

 • Suvi ja Tomi

  20.16%

Maiju ja Börje, Kouvola

Maiju ja Börje tunsivat toisensa yhteisistä kaveripiireistä, ja suhde lähti syvenemään Facebook-viestittelyn kautta. Vuoden seurustelun jälkeen parin elämä koki traagisen käänteen, kun Börje joutui Saksan reissulla moottoripyöräonnettomuuteen. Kolari oli viedä Börjen hengen, ja mies makasi viikkoja koomassa. Maiju valvoi kumppaninsa vieressä sairaalassa, ja kun Börje vihdoin virkosi, hän ensisanoikseen kosi Maijua.

Pari aikoo avioitua onnettomuuden vuosipäivänä. Börjen kuntoutuminen on vielä kesken, mutta hänen tavoitteenaan on nousta häissä ensimmäistä kertaa taas pyörän selkään.

Anna (34) ja Andreas (33), Helsinki

Suomalainen Anna ja saksalainen Andreas tapasivat yhdeksän vuotta sitten ulkomailla. Molemmat olivat tuolloin parisuhteessa tahoillaan. Vuosia myöhemmin Anna otti yhteyttä Andreakseen ja suhde syveni nopeasti rakkaudeksi. 

Parin kansainväliset työt pakottivat heidät elämään kaukosuhteessa, mutta viimeiset kolme vuotta he ovat asuneet yhdessä Suomessa.

Häitä vietetään upeassa linnassa Westerburgissa Frankfurtin lähellä. Tiedossa on muun muassa yksityislentoja häävieraille linnan ympäristössä ja hevosajelua. Andreas on aloittanut ahkerat suomen kielen opiskelut ja aikoo osata puhua suomea häissään. 

Heini (34) ja Mika (42), Hämeenlinna

Heini ja Mika tutustuivat yhteisten ystäviensä juhlissa. Sydämet alkoivat välittömästi sykkiä, mutta molemmat olivat suhteessa tahollaan. Kuukautta myöhemmin pari törmäsi sattumalta golf-varusteita myyvässä liikkeessä, ja Mika antoi Heinille suosituksia hankintoihin. Mika on intohimoinen ja kokenut golffari, joten hän tarjoutui Heinin oppaaksi kentälle. Vanhat suhteet jäivät ja muutaman kuukauden kuluttua alkoi parin yhteinen taival.

Mika työskentelee Vanajan Linnassa keittiöpäällikkönä ja on asemassaan ollut järjestämässä useiden isojen tähtien, kuten Kimi Räikkösen, häitä. Mika on myös kisannut Top Chef Suomi -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Heini on kampaajana laittanut lukuisten morsianten ja kaasojen kampaukset ojennukseen.

Omia häitään tämä näyttävä pariskunta juhlii Hollolan keskiaikaisessa kirkossa ja Mukkulan kartanossa. Keittiöpäällikön omissa juhlissa ruoka on isossa roolissa, joten nyt todellakin herkutellaan!  

Miisa (23) ja Janne (27), Kouvola

Kouvolalaiset Janne ja Miisa pyörivät samoissa porukoissa jo teineinä. Miisan vanhemmat eivät olleet innoissaan, kun vasta 14-vuotias Miisa alkoi pyöriä muutaman vuoden vanhemman Jannen luona turhan tiiviisti. Miisa tuli raskaaksi 16-vuotiaana ja pari halusi pitää lapsen. Lähipiirin oli vaikea hyväksyä nuoren parin päätöstä.

Ajoittain suhde on rakoillut. Pari on kuitenkin aina joutunut toteamaan, että he haluavat olla vain toistensa kanssa, ja palannut yhteen.

Janne kosi Miisaa viisi vuotta sitten pariskunnan omassa kodissa. Sen jälkeen häitä on mietitty ja nyt niiden järjestämiseen on vihdoin rahaa. Häitä juhlitaan ystävien ja sukulaisten kesken. Miisa haluaa prinsessapuvun timantein ja pitkin laahuksin. Parin pikkuiset chihuahuat ovat kirkossa hääpariksi puettuina.

Julia (29) ja Matti (35), Järvenpää

Julia ja Matti tapasivat Helsingissä ravintola Teerenpelissä. Julian huomio kiinnittyi Mattiin ja hän menikin rohkeasti miestä jututtamaan. Tästä lähti liikkeelle näiden kahden yhteinen taival ja kummallekin selvisi hyvin aikaisessa vaiheessa, että tämä on nyt se juttu, josta jokainen unelmoi.

Matti kosi Juliaa kotona reilun vuoden kuluttua ensitreffeistä ja nyt pari odottaa innolla häitään. He toivovat leppoisaa päivää ystävien ympäröimänä, ilman turhaa stressiä järjestelyistä. Häissä soittaa jousikvartetti, jonka tahdissa tanssitaan myös häävalssi. 

Henni (25) ja Atte (31), Jämsä

Parin katseet kohtasivat väkijoukossa Himos-festareilla, ja kuin kohtalon johdatuksesta Hennin mieleen nousi heti ajatus: tuossa menee minun tuleva aviomieheni. Seuraavien kuukausien aikana pari tapasi sattumalta vielä muutamaan otteeseen ennen kuin pääsi vihdoin virallisille treffeille.

Pariskunnan yhteiseen seitsemään vuoteen on mahtunut vastoinkäymisiäkin. Ensin suhdetta rassasi eri paikkakunnilla asuminen ja sitten Henni sairastui masennukseen. Atte tuki kumppaniaan, mutta sairastui myöhemmin itsekin. Nyt kaikki on hyvin, ja luottamus yhteiseen tulevaisuuteen vahva.

Henni on visualisti ja panostaa häidensä somistukseen todella pikkutarkasti. Pari aikoo myös panostaa erityisesti häätanssin koreografiaan.

Minna (42) ja Reijo (43), Varkaus

Rempseät Reijo ja Minna tapasivat Facebookissa. Intensiivisen viestittelyn ja parien viikonlopun mittaisten treffien jälkeen Minna lähti kotoaan Järvenpäästä tarkastamaan Reijon tilukset Varkauteen ja jäi sille tielleen. 

Syksyisellä venereissulla Reijo kävi yllättäen vaihtamassa puvun päälleen ja polvistui Minnan eteen. Kosintaa olivat todistamassa myös Minnan keskimmäinen poika sekä Reijon vanhin poika. 

Hääjärjestelyissä olivat mukana kaasot ja bestman. Reijo valitsi kukat. Pari vihitään Varkauden kirkossa ja häitä tanssitaan kotipitäjän kylätuvalla Harjurannassa. Juhlissa Minna aikoo laulaa puolisolleen salassa harjoittelemansa kappaleen.

Sanna (29) ja Ville (22), Varkaus

Villen ja Sannan tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa jo lapsina helluntaiseurakunnan leirillä, kun Ville oli alle 6-vuotias leiriläinen ja Sanna 12-vuotias isonen. Usko on edelleen isossa osassa Villen ja Sannan elämää.

Yli vuosikymmen myöhemmin kohtalo puuttui peliin, kun Villen sisko joutui onnettomuuteen ja kuin ihmeen kautta Sannasta tuli tämän toimintaterapeutti. Ville sai kuitenkin odottaa vielä vuosia, ja viime keväänä terveysluennolla rakkaus vihdoin roihahti täyteen liekkiin.

Parin ikäero aiheutti jonkin verran ihmetystä, mutta Sannaa ja Villeä se ei pidätellyt. Suhde eteni nopeasti ja pari hankki pian yhteisen asunnon samasta talosta Sannan vanhempien kanssa. 

Pari toivoo iloista juhlaa, jossa vieraat viihtyvät ja nauru raikaa. Häiden ohjelmasta ja tunnelmasta pitävät huolta Sannan ystävät ja kaasot.

Linda (26) ja Sam (29), Helsinki

Puhelias pariskunta Linda ja Sam ovat olleet yhdessä neljä vuotta. Pari tiesi toisensa yhteisten tuttujen kautta jo pidemmältä ajalta, mutta romanttista sävyä suhde sai vasta eräissä pikkujouluissa, joissa Sam pukeutui joulupukiksi saadakseen Lindan istumaan syliinsä. 

Kovin haaste suhteelle on ollut tyttövauvan koliikki, joka ajoi perheen uupumuksen partaalle. Lindan kolmivuorotyö hoitoalalla tuo myös omat haasteensa muutenkin hektisen perhearjen pyörittämiseen.

Pari on jo vihitty maistraatissa, mutta virallisia juhlia nämä ruuhkavuosia viettävät vanhemmat pääsevät viettämään vasta nyt. Häiden jatkoilla pariskunta aikoo rokata ystävien ja sukulaisten seurassa aamuun asti.

Tuire (46) ja Turkka (43), Littoinen

Diplomi-insinööri Turkka ja aluepäällikkö Tuire tapasivat internetin deittisivustolla. Kolme vuotta yhtä pitänyt pari viimeistelee juuri remontoidun talon pihapiiriä, mutta Turkka asuu joka toisen viikon lastensa kanssa toisella paikkakunnalla. 

Hääpäivä päätettiin Pärnun matkalla. Vihkiminen tapahtuu Turun Tuomiokirkossa ja hääjuhlaa vietetään Vanhalla Raatihuoneella. Turkka on hoitanut kaikki häihin liittyvät varaukset. Pari rakastaa ruokaa, joten 120 vieraan häissä tullaan nauttimaan hyvistä pidoista. Häiden ohjelmasta vastaavat Tuiren kaasot.

Ksenia (25) ja Vitali (26), Turku

Sosiaalinen Ksenia muutti perheensä kanssa pienenä tyttönä Venäjältä Raumalle. Hän opiskelee Turun Yliopistolla kieliä ja suuntaa tulkiksi. Vapaa-ajallaan Ksenia joogaa ja lenkkeilee. Ukrainassa syntynyt Vitali muutti 2-vuotiaana Suomen Turkuun. Tänä päivänä 26-vuotias yrittäjämies ahkeroi omistamassaan tietokonepelifirmassa.

Ksenia ja Vitali tapasivat netissä, Suomi 24 -deittisivustolla. Rakkaus syttyi jo ensitapaamisella, ja pari on siitä lähtien pitänyt tiiviisti yhtä. Perhe on parille tärkeä. Tulevaisuudessa he haluavatkin valtavan lapsikatraan, biologisia ja adoptiolapsia. Romanttiseksi itseään luonnehtiva Vitali kosi tulevaa morsiantaan olohuoneeseen rakennetussa majassa punaviinilasin äärellä, Sinatran soidessa.

Nyt kansainvälinen pariskunta suunnittelee suuria ja mahtipontisia häitä. Vihkiminen tapahtuu Furuvikin kartanossa. Juhlajärjestelyissä apuna hyörivät muun muassa hääsuunnittelija, stylisti ja floristi. Näissä häissä ei penniä venytetä.

Suvi (25) ja Tomi (30), Vääksy

Tomi ja Suvi tapasivat yleisurheilukisoissa, joissa he olivat toimitsijoina. Itse kosinta tapahtui Pelicansin lätkämatsin pelikatkolla, yleisön ja kameroiden läsnä ollessa. Suvi ihastui ensin Tomin ulkonäköön ja myöhemmin tämän huumorintajuun.

Rakastunut pari ei turhista stressaa. Jos erimielisyyksiä tulee, ne puhutaan heti selväksi. 

Pari vihitään Asikkalan kirkossa ja jatkot järjestetään Estelle-nimisessä juhlapaikassa kauniissa maisemissa järvenrannalla.

Suomen ihanimmista häistä tehdään toinen kausi! Ovatko teidän häänne ensi kesän ihanimmat? Hae mukaan ohjelmaan täällä!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme