Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Lapsuuden ihastus muuttui rakkaudeksi – tragedia yhdisti Sannan ja Villen vuosien jälkeen

Lapsena ensimmäisen kerran tavanneet Sanna ja Ville löysivät toisensa viisitoista vuotta myöhemmin, kun Villen sisko joutui vakavaan onnettomuuteen.

Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa päästään tällä viikolla seuraamaan varkautelaisten Sannan, 29, ja Villen, 22, häitä. Parin tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa jo lapsena helluntaiseurakunnan leirillä, kun Ville oli alle 6-vuotias leiriläinen ja Sanna 12-vuotias isonen.

– Muistan, että Ville oli jo silloin minussa jatkuvasti kiinni ja haki minulta huomiota. Hän jäi minulle lapsikatraasta mieleen. Ville on kertonut minulle myöhemmin, että hän oli jo silloin ihastunut minuun, Sanna kertoo.

Ihastunut Ville odotti joka kesä uutta leiriä ja Sannan näkemistä perhosia vatsassaan. Leirien jälkeen Villen ja Sannan tiet erosivat yli viideksitoista vuodeksi. Tuona aikana he eivät törmänneet edes vahingossa missään.

Yli vuosikymmen myöhemmin kohtalo puuttui peliin, kun Villen sisko Oili joutui vakavaan auto-onnettomuuteen. Kuin ihmeen kaupalla Sannasta tuli Olin toimintaterapeutti.

– Tutustuin työn kautta ensin Villen siskoon ja muuhun perheeseen ja vasta sitten Villeen. Minusta ja Villen siskosta Oilista tuli hyviä ystäviä. Heidän perheen suru ja huoli kosketti minua syvästi.

Oili sai lääkäriltä pysäyttävän ennusteen. Nuori nainen ei tulisi enää koskaan elämään normaalia elämää. Taistelu kuitenkin kannatti, sillä tänä päivänä Oili kävelee ja pystyy kommunikoimaan.

– Kukaan ei pysty selittämään lääketieteellisesti, miten Oili on kuntoutunut niin hyvin. Oilin ennuste oli, että hän ei tulisi enää koskaan kävelemään tai puhumaan. Nyt hän tekee niitä molempia. Ihmeitä on tapahtunut, Sanna kertoo.

Jälleennäkemisen taikaa

Sannan ja Oilin hoitosuhteesta ja ystävyydestä huolimatta Sannan ja Villen tiet eivät kohdanneet kuin vasta vuoden 2014 keväänä terveysluennolla, jonne Ville saapui äitinsä kanssa.

– Kiinnitin heti huomioni Villeen. Yleensä en ujostele kenenkään seurassa, mutta nyt ujostelin. En uskaltanut istua hänen viereensä. Se oli harmittanut Villeä hirveästi. Vaihdoimme muutaman sanan luennon jälkeen, ja Ville jäi minulle palavasti mieleen. Kuin sattuman kaupalla törmäsimme luennon jälkeen toisiimme melkein joka päivä. Siitä se sitten lähti, Sanna muistelee.

Parin ikäero aiheutti jonkin verran ihmetystä ystäväporukassa, mutta Sannaa ja Villeä se ei pidätellyt.

– Kaverit kritisoivat kovasti alkuun sitä, että Ville on minua seitsemän vuotta nuorempi. Minusta ja Villestä suhteemme tuntui kuitenkin alusta asti oikealta, aivan kuin olisimme tunteneet toisemme aina.

Suhde eteni nopeasti ja pari hankki pian yhteisen asunnon samasta talosta Sannan vanhempien kanssa. Kihloihin he menivät vain puolen vuoden seurustelun jälkeen.

– Aloimme suunnittelemaan häitämme heti kihlauksen jälkeen. Puoli vuotta kihlauksesta sanoimme toisillemme tahdon. Kaikki tämä tapahtui siis vuoden sisällä.

Usko vahvasti läsnä 

Helluntaiseurakunnan leirillä tavanneiden Villen ja Sannan elämässä usko on isossa roolissa. Pari löysi uskon kunnolla vasta tavattuaan toisensa. Ville kävi jopa rippikoulun ennen häitä, jotta pari saisi perinteiset kirkkohäät. 

– Uskomme on voimistunut avioliiton myötä, vaikka se oli jo sitä ennen vahva. Usko ei välttämättä näy heti ulkopuolisille ihmisille, mutta emme myöskään sitä salaa.  Keskustelut ajautuvat aiempaa useammin uskon asioihin. Käymme kirkossa, rukoilemme ja luemme Raamattua yhdessä. Moni on sanonut, että uskoontulon jälkeen olemme molemmat hehkuneet hyvää oloa aivan eri tavalla kuin aiemmin, Sanna kertoo. 

Ville ja Sanna saivat toisensa viime kesää Leppävirran kirkossa. Häitä tanssittiin lomakeskus Mansikkaharjussa. Häät olivat rennot ja rakkauden täyteiset. Myös Sannan ja Villen vakaumus näkyi vihkiseremoniassa.

– Moni vieras, joka ei usko hengellisiin asioihin, sanoi, että hääjuhlamme kosketti heitä erityisellä tavalla. 

Parin tulevaisuuden haaveisiin kuuluu perheen perustaminen.

– Lapset ovat meille molemmille tärkeitä. Olemme suunnitelleet perheenlisäystä, ja lapsi on tervetullut elämäämme milloin vain, Sanna kertoo.

Suomen ihanimpia häitä etsitään Tuija Pehkosen johdolla AVAlla tiistaisin kello 20! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme