Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

"Mietin, että tuossa on hyvä mies" – viittomakieliset Toni ja Tanja tapasivat jo peruskoulussa

AVAn Suomen ihanimmat häät -sarjan seuraavassa jaksossa toisilleen sanovat tahdon Toni ja Tanja. 

Suomen ihanimmat häät -sarjan seuraavassa jaksossa tavataan ihastuttava viittomakielinen pariskunta Oulusta.

Tanja ja Toni tutustuivat aikoinaan viittomakielisessä koulussa Tanjan ollessa kuulorajoitteinen ja Tonin kärsiessä puheentuottamisvaikeuksista.

– Ensikohtaaminen tapahtui peruskoulussa vuonna 1998. Ei hirveästi ole muistikuvaa, kun oltiin niin nuoria, Toni kuvailee.

– Huomasin, että olet huumorimies jo silloin. Aina nauroin sun jutuille, Tanja sanoo Tonille. 

Elämänvaiheet veivät parin erilleen koulun jälkeen. Aikuisiällä Tanja ja Toni tapasivat uudelleen yhteisten tuttujen häissä, ja rakkaus sai alkunsa.

– Pääsin juttelemaan silloin Tonille ja mietin, että tuossa on hyvä mies. Mutta en vakavasti vielä miettinyt, Tanja kertoo. 

Vastoinkäymiset lähensivät

Tanja sai ensimmäisen kuulolaitteensa 6-vuotiaana. Nainen kertoo, ettei ole koskaan kuullut oikealla korvalla, mutta vasemmassa käytti aikaisemmin kuulolaitetta. 

– Minulla oli aikaisemmin ongelmia kojeitten kanssa ja vein laitteen korjattavaksi sairaalaan. Ne antoivat lainakojeen ja aluksi se toimi. 

Tanja kuitenkin huomasi, ettei toinenkaan varakuulolaite toimi ja meni uudestaan sairaalaan.  

– Kuulolaitetta tutkittiin, että kyllä se toimii ja kokeilivat myös toista. Itse tiesin, että nyt on kuulossa vikaa, nainen herkistyy. 

Tanja kuuroutui 30-vuotiaana. 

– En koskaan ajattelut, että 30-vuotiaana kuuroituisin. Toni oli hienosti tukenani koko ajan. Kuunteli, jos mulla oli paha oli, nainen kertoo. 

– Jokaiselle jaetaan tietyt kortit. Tämä on yksi juttu mitä minulle tapahtuu. Olen tottunut aika hyvin ja olen hyväksynyt asian, hän miettii.

Vaaleanpunaiset prinsessahäät

Rakastumisen jälkeen suhde eteni vauhdilla. Tanja ja Toni avioituvat reilun vuoden seurustelun jälkeen. 

Tanja pääsee nyt viettämään lapsuudesta saakka haaveilemaansa päivää rakkaiden ihmisten ympäröimänä.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Nämä vaaleanpunaiset prinsessahäät ovat varsin tunteikkaat. Pari sanoo tahdon Oulun tuomiokirkossa ja hääjuhlaa vietetään meren äärellä Johteenpookissa.

 

Suomen ihanimmat häät AVAlla torstaisin klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme