Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Tosi-tv-hääparilla erikoiset asumisjärjestelyt – yhdessä vain vuoroviikoin

Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa päästään tällä viikolla seuraamaan Tuiren, 46, ja Turkan, 43, aikuisia häitä.

Diplomi-insinööri Turkka ja aluepäällikkö Tuire tapasivat internetin deittisivustolla vuonna 2012. Ensitreffeillä Turkka hurmasi Tuiren muun muassa leipomallaan suklaakakulla.

– Lähettelimme muutaman viikon ajan viestejä netissä ja sitten jo tapasimmekin. Turkka pyysi minut luokseen kahville. Heti ensikohtaamisella tuntui hyvälle. Turkka oli juuri sellainen kuin oli antanut kirjoituksissaan ymmärtääkin. Sen jälkeen kaikki etenikin melkoisella vauhdilla. Turkka alkoi viihtyä luonani ja tuli aina viikoksi kerrallaan, Tuire muistelee.

Vaikka netin deittisivustoilla on ollut joissakin yhteyksissä kyseenalainen maine kumppanin haussa, suosittelee Tuire niitä erityisesti ikäisilleen sinkuille.

– Netin deittisivustot ovat ikäistemme kohtaamispaikka etenkin, jos ei tykkää käydä baareissa tai yökerhoissa. Monet ystäväni ovat tavanneet toisensa netissä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, Tuire sanoo.

Sulhanen innoissaan hääjärjestelyistä

Vajaan vuoden päästä seurustelun alkamisesta pari kihlautui. He halusivat järjestää häät, sillä Turkalle avioliitto oli hänen ensimmäisensä. Hääpäivä päätettiin Pärnun matkalla.

– Turkka halusi, että järjestäisimme kunnon häät, eikä minulla ollut sitä vastaan mitään. Isoja juhlia on niin harvoin, Tuire sanoo.

Hääjärjestelyt eivät kaatuneet Tuiren niskaan, vaan Turkka otti alusta asti aktiivisen roolin järjestelyissä. Pari vihittiin Turun Tuomiokirkossa ja hääjuhlaa vietettiin Vanhalla Raatihuoneella.

– Turkka hoiti kaikki häihin liittyvät varaukset. Hän otti asiakseen käydä ihan paikan päällä varaamassa kirkon, vaikka minä yritin sanoa, että soittaminenkin varmasti riittäisi. Loppujen lopuksi oli hyvä, että Turkka meni paikan päälle, sillä minä en päässyt puhelimella läpi, Tuire naurahtaa.

Pari rakastaa ruokaa, joten 120 vieraan häissä nautittiin hyvistä pidoista. Häiden ohjelmasta vastaavat Tuiren kaasot.

– Häämme olivat kahden aikuisen järjestämät häät. Emme halunneet esimerkiksi hääleikkejä, koska ne kuuluvat nuoremmille. Tanssiesitykset ja pianon soitto toimivat häissä ohjelmanumerona. Ohjelma pysyi viimeiseen saakka yllätyksenä myös meille, sillä kaasot ja bestmanit hoitivat sen.

Joka toinen viikko erossa

Nyt jo neljä vuotta yhtä pitänyt pari viimeistelee vastavalmistuneen talon pihapiiriä, mutta Turkka asuu joka toisen viikon lastensa kanssa toisella paikkakunnalla. Tuiren lapsista kotona asuu enää toinen.

– Minä asun Kaarinassa ja Turkka asuu osan ajasta luonani ja osan ajasta poikiensa kanssa Salossa. Tämä on väliaikainen järjestely ja olosuhteiden pakosta. Katsotaan vuoden päästä uudelleen, jos pääsisimme muuttamaan saman katon alle kokonaan, Tuire sanoo.

Vaativat työt ja lukuisat harrastukset pitävät uusioperheen arjen kiireisenä. Kaiken hälinän keskellä Tuire ja Turkka kuitenkin puhaltavat saumattomasti yhteen hiileen.

He ovat sielunkumppaneita, jotka ymmärtävät toisiaan puolesta sanasta. Tuiren mielestä Turkka on kuin kallio. Avulias ja kiltti, ja kaiken lisäksi hän tekee maailman parasta suklaakakkua.

Turkka pitää siitä, että Tuirella on koko ajan meno päällä, ja että yhdessä he voivat matkustaa ja nauttia arjen pienistä asioista.

Suomen ihanimpia häitä etsitään Tuija Pehkosen johdolla AVAlla tiistaisin kello 20! 

Suosikkisarjasta tehdään toinen kausi! Ovatko teidän häänne ensi kesän ihanimmat? Hae mukaan ohjelmaan täällä

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme