Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Pariskunnan koskettava tarina – onnettomuuden vuosipäivästä tulikin hääpäivä

Kouvolassa asuvien Maijun ja Börjen rakkaustarinassa kävi traaginen käänne vuoden 2014 kesällä, kun Börje kävi lähellä kuolemaa.

Suomen ihanimmat häät -sarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Maijuun ja Börjeen

Vuoden 2014 kesällä Maiju sai puhelun, jota kukaan ei haluaisi saada. Vuoden päivät seurustelleet Maiju ja Börje olivat suunnitelleet yhteistä tulevaisuutta, mutta hetkessä kaikki romuttui.

Miesporukalla Saksaan moottoripyöräreissulle lähtenyt Börje oli loukkaantunut vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa ja makasi nyt koomassa saksalaisen sairaalaan teho-osastolla.

– Kun sain tietää, että Börje on koomassa, itkin ja huusin, ja tuntui kuin koko elämäni olisi romahtanut. Pahinta oli se, että välimatka oli niin pitkä. Olisin halunnut rynnätä Börjen luo heti, mutta en voinut. Muistan vain, että mietin, ymmärtääkö hän enää, kun sanon hänelle rakastavani häntä, ja olenko muistanut sanoa sen hänelle tarpeeksi usein, Maiju muistelee.

Hän onnistui saamaan lentoliput Saksaan seuraavaksi päiväksi. Siihen asti hän oli täysin pimennossa siitä, selviääkö hänen elämänsä rakkaus hengissä. Kun Maiju vihdoin pääsi Saksaan ja sairaalaan hän sai tietää, että Börjen tila on kriittinen.  

– Hoitajat kertoivat minulle, että nyt mennään tunti kerrallaan. Muistan, että päässäni sumeni enkä ymmärtänyt kaikkea, mitä hoitajat kertoivat minulle. Näin Börjen jalan ovenraosta ja lähdin juoksemaan häntä kohti, kunnes lääkäri pysäytti minut ja sanoi, että en voi mennä huoneeseen ilman suojavaatteita.

Kun Maiju vihdoin pääsi Börjen vierelle, mies makasi tajuttomana sängyn pohjalla.

– Kun näin Börjen ensimmäisen kerran onnettomuuden jälkeen, menin aivan hiljaiseksi. Kyyneleet vain valuivat, kun katsoin Börjeä. En uskaltanut koskea häntä, sillä hän oli täynnä letkuja ja hengitti hengityskoneen avulla.

Yllätyskosinta sairasvuoteella

Börjen tajuttomuutta jatkui seuraavat kaksi viikkoa, kunnes lääkäri sanoi Maijulle, että heidän on pakko kokeilla, reagoiko Börje enää mihinkään.

– Lääkärit pyysivät minua mukaan herätykseen. Sanoin Börjelle, että jos hän kuulee minua, niin antaa minulle pusun. Yhtäkkiä hän työnsi letkut pois suustaan ja laittoi huulensa mutrulle suudellakseen minua.

Börje lennätettiin ambulanssilentokoneella Suomeen Kotkan sairaalaan jatkohoitoon ja Maiju tuli perässä vielä samana päivänä.

– Menin sairaalaan, ja Börje oli juuri herännyt. Hän ei oikein tiennyt, missä hän on ja miksi on ollut Saksassa. Yritin selittää hänelle, mitä on tapahtunut. Yhtäkkiä hän alkoi hapuilla kättäni ja kysyi, tulisinko hänen vaimokseen. Itkin niin kovasti, että en saanut vastausta suustani. Se oli tunteiden myrskyä, Maiju muistelee.

Kuoleman porteilta alttarille

Hääpäiväkseen pariskunta valitsi onnettomuuden vuosipäivän.

– Halusimme, että kyseinen päivämäärä ei edustaisi meille enää koskaan onnettomuuden vuosipäivää, vaan uuden alkua. Börje halusi, että vuoden päästä siitä, kun hän on käynyt lähellä kuolemaa, hän kävelee itse alttarille.

Börje oli neljä kuukautta sairaalassa, jonka jälkeen kuntoutuminen jatkui kotona. Börjen kuntouksen aikana parturialaa opiskeleva lähihoitaja Maiju joutui hoitamaan itse niin kotiaskareet, lapsensa Elmerin ja Börjen hoitamisen, taloremontin ja hääjärjestelyt. 

– Onneksi sain läheisiltäni tukea, niin en joutunut täysin yksin tekemään kaikkea. Häiden järjestäminen ja uuden asunnon remontoiminen saivat ajatukseni muualle, joten se teki vain hyvää minulle, Maiju sanoo. 

Parin häitä juhlittiin lasten, sukulaisten ja ystävien kanssa Voikkaan Mestarikerholla. Päivä oli täynnä suuria tunteita. Oman jännitysmomenttinsa siihen toi Börjen asettama tavoite. 

Mies halusi kuntoutua häihinsä siten, että voisi nousta hääpäivänään ensimmäistä kertaa onnettomuuden jälkeen moottoripyörän selkään. 

Suomen ihanimpia häitä etsitään Tuija Pehkosen johdolla AVAlla 15.3. klo 20 alkaen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme