Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Ruuhkavuosia elävä pariskunta repäisi: Halusimme lapsettomat häät

Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa päästään tällä viikolla seuraamaan helsinkiläisten Lindan ja Samin häitä.

Puhelias pariskunta Linda ja Sam ovat olleet yhdessä neljä vuotta. Pari tiesi toisensa yhteisten tuttujen kautta jo pidemmältä ajalta, mutta romanttista sävyä suhde sai vasta eräissä pikkujouluissa.

– Kyseessä olivat siskoni pikkujoulut, joihin Sam oli pukeutunut joulupukiksi jakaakseen kaikille pienet joululahjat, ja pyysi minut sen varjolla syliinsä. En heltynyt hänen iskuyrityksiin, vaan pysyin kovana, Linda myöntää.

Lopulta Samin hurmaavat tanssiliikkeet ja yöllinen taksimatka sulattivat Lindan sydämen ja ovet hänen kotiinsa avautuivat. Sen yön jälkeen Samia ei saanut enää lähtemään pois Lindan luota.

– Suhteemme eteni nopeasti. Sam muutti luokseni asumaan virallisesti kahden kuukauden seurustelun jälkeen, Linda muistelee.

Ensimmäinen kosinta ei kelvannut

Vain puoli vuotta seurustelun aloittamisesta Linda tuli raskaaksi.

– Raskaus oli molemmille iloinen uutinen. Olimme molemmat onnellisia, Linda kertoo. 

Sam kosi Lindaa autossa vuosi sen jälkeen, kun pari oli aloittanut seurustelun.

– Sanoin Samille, että vastaan myöntävästi, jos hän lupaa kosia minua uudelleen jossain romanttisemmassa ympäristössä ennen kuin varsinaiset häät aikoinaan järjestettäisiin. Niin hän tekikin.

Pari vihittiin maistraatissa vuonna 2013 vain viisi viikkoa ennen esikoisensa Maxin syntymää. Juuri kun Linda ja Sam aloittivat taas hääjuhlista keskustelun, tuli Linda uudelleen raskaaksi ja häitä lykättiin jälleen. 

Toisen lapsen syntymän jälkeen pariskunta pääsi vihdoin ”häämatkalleen” Egyptiin, jossa Sam kosi oikeaoppisesti Lindaa polvillaan ja tiputtipa vielä vihkisormuksen kesken kosinnan rantahiekkaan.

– Siinä sitten etsimme sormusta koko hotellin henkilökunnan voimin. Tulipahan ikimuistoinen kosinta. Onneksi sormus löytyi loppujen lopuksi, Linda muistelee.  

Toisen kosinnan jälkeen pari pääsi vihdoin järjestämään hääjuhliaan. 

– Päätimme jo ennen maistraattivihkimistä, että haluamme aikanaan kunnon hääjuhlat, mutta raskaana en halunnut alkaa niitä järjestämään. 

Nyt perheeseen kuuluvat 3-vuotias Max ja 2-vuotias Nita, sekä mäyräkoira Sulo. Lähihoitajana työskentelevän Lindan kolmivuorotyö tuo omat haasteensa muutenkin hektisen perhearjen pyörittämiseen.

– Arkemme on todella kiireistä. Molemmat lapsemme ovat omalla tavallaan aika villejä tapauksia, Linda muotoilee. 

Ruuhkavuosia elävä pariskunta onkin sitä mieltä, että lapsiluku on nyt täynnä.

– Perheenlisäystä ei ole enää tiedossa, Linda naurahtaa. 

Lapsettomat häät

Pariskunnan liitto siunattiin komeasti Helsingin Tuomiokirkossa. Juhlat jatkuivat Huvituvassa Vantaan puolella sadan vieraan voimin. Häiden jatkoilla pariskunta rokkasi ystävien ja sukulaisten seurassa aamuun asti.

Pariskunta halusi pitää lapsettomat häät, eikä edes heidän omat lapset päässeet juhliin mukaan. 

– Lapsemme ovat niin pieniä, että emme halunneet, että päivä menisi heidän kaitsemiseen. Halusimme juhlia ja tarjota vieraillemme alkoholijuomia. Mielestäni lapset ja alkoholitarjoilu eivät sovi yhteen. Sen vuoksi oli ihan luonnollista, että vieraatkaan eivät tuo mukanaan lapsia, Linda sanoo.

Myös häävieraat olivat tyytyväisiä lapsettomiin häihin. Monet olisivat joka tapauksessa jättäneet lapset hoitoon.

– Olen ollut häissä, joissa on myös lapsia. Se on lapsille usein vähän uuvuttavaa, koska heillä ei ole tekemistä ja päivä on pitkä. Jos lapset otetaan mukaan häihin, pitäisi heille olla myös omaa ohjelmaa. 

Suomen ihanimpia häitä etsitään Tuija Pehkosen johdolla AVAlla tiistaisin kello 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme