Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Suomen ihanimmat häät -pari turvautui ammattiapuun: Asetimme suhteellemme takarajan

Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa 12 morsianta päästää katsojat seuramaan elämänsä tärkeintä päivää. Ohjelman kuudennessa jaksossa seurataan Hennin ja Aten häitä.

25-vuotiaan Hennin ja 31-vuotiaan Aten häitä juhlittiin viime kesänä Jämsässä. Pari sai toisensa Jämsän kirkossa, ja juhlat järjestettiin vanhassa tallissa Salinmäen juhlatilalla. Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa katsojat pääsevät mukaan herkän pariskunnan lämminhenkisiin häihin.

Parin rakkaustarina alkoi vuonna 2008. Henni ja Atte tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 2008 Himos-festareilla, ja kuin kohtalon johdatuksesta Hennin mieleen nousi heti ajatus: tuossa on tuleva aviomieheni.

– Näin Aten tanssilattialla, ja tanssimme yhdessä. Muistan, että ajattelin heti, että Atte voisi vielä joku päivä olla poikaystäväni ja aviomieheni. Pidin ajatuksiani naurettavana, vaikka intuitioni sanoikin, että tästä kannattaa pitää kiinni, Henni muistelee. 

Seuraavien kuukausien aikana pari tapasi sattumalta vielä muutamaan otteeseen ennen kuin pääsi vihdoin virallisille treffeille.

– Törmäsimme Jämsän yöelämässä muutamaan otteeseen, kunnes uskaltauduimme treffeille. Siitä kaikki sitten lähtikin, Henni sanoo.

Hennin ja Aten välillä on vallinnut erityinen yhteys ja luottamus alusta saakka. Atte ihastui Hennissä kauneuteen, mutta ennen kaikkea siihen, että Henni oli aidosti kiinnostunut hänestä. Hennin mielestä Atessa ihaninta on rauhallisuus ja kunnianhimoinen asenne elämään.

Masennusta ja työuupumusta

Pariskunnan yhteiseen seitsemään vuoteen on mahtunut vastoinkäymisiäkin. Ensin suhdetta rassasi eri paikkakunnilla asuminen, ja sitten Henni sairastui masennukseen.

– Olimme ehtineet olla vain reilun vuoden yhdessä, kun sairastuin lievään masennukseen. Se oli tuoreelle suhteelle kova paikka. Lisäksi asuimme suhteemme neljä ensimmäistä vuotta eri paikkakunnilla opintojeni vuoksi. Olin vaihdossa ulkomailla emmekä nähneet puoleen vuoteen toisiamme. Etäsuhde toi omat haasteensa parisuhteeseen.

Kun Hennin opinnot olivat pulkassa ja hän valmistui vihdoin koulusta, sairastui hän jälleen masennukseen. Atte tuki kumppaniaan, mutta sairastui myöhemmin itsekin työuupumukseen töiden ja opintojen yhteensovittamisen vuoksi. 

– Ne olivat vaikeita aikoja molemmille. Elämässämme tapahtui suuria muutoksia lyhyellä aikavälillä, Henni muistelee.

Suhteelle takaraja

Vaikeudet söivät suhdetta, ja lopulta Henni ja Atte päättivät hakea ammattiapua. Pariskunta laittoi myös takarajan seurustelusuhteelleen keväällä 2014.

– Päätimme, että jos lokakuussa 2014 molemmat haluavat mennä naimisiin toistensa kanssa, niin sitten teemme sen, muuten lähdemme eri teillemme. Hoidimme molemmat itsemme kuntoon, jotta pystyisimme keskittymään paremmin toisiimme. Se oli oikea ratkaisu, sillä sen jälkeen oli selvää, että pysymme yhdessä, Henni kertoo.

Pari selvisi vastoinkäymisistä, ja luottamus yhteiseen tulevaisuuteen on tällä hetkellä vahva.

– Totta kai ongelmat raastoivat suhdettamme. Meillä on kuitenkin alusta asti ollut todella vahva yhteys. Oli sanomattakin selvää, että yhdessä mennään eteenpäin. Olemme kasvaneet ja kehittyneet yhdessä. Tajusimme, että emme olisi yksin yhtään sen onnellisempia kuin yhdessä.

Häätrendit roskikseen

Pari meni naimisiin Jämsän kirkossa, ja juhlat järjestettiin maalaisromanttisissa maisemissa, tallin ylisillä. Pari panosti häissään erityisesti koristeisiin sekä häätanssin koreografiaan.

– Häistämme minulle jäi erityisesti mieleen hyvä tunnelma. Vieraat kehuivat lämmintä ja rentoa ilmapiiriä. Hääpaikka toi häihimme ripauksen maalaisromantiikkaa. Halusimme kertoa häävieraillemme oman tarinamme ja mitä olemme käyneet yhdessä läpi. Se tuntui vetoavan vieraisiimme, Henni kertoo.

Visualistina Hennille oli tärkeää, että hääkoristeet olivat näyttäviä ja pikkutarkasti tehtyjä. Koristeet olivat omaperäisiä, sillä Henni halusi välttää yleisimpiä häätrendejä.

– Koristeet olivat minulle tärkeitä. En halunnut, että ne noudattavat uusimpia häätrendejä. Esimerkiksi vieraiden paikkakortteina toimivat vanhat peltipurkit, joissa oli vieraan nimi ja luonnonkukkia. Vieraat saivat viedä kukat mukanaan kotiin.

Jälkeen päin hän kuitenkin myöntää, että vähempi askartelukin olisi riittänyt.

– Olisin voinut ottaa hääjärjestelyt kevyemmin ja jättää joitakin juttuja kokonaan pois. Pienet yksityiskohdat eivät olleet kokonaisuuden kannalta tärkeitä. Onneksi minulla oli kuitenkin kaasot ja perhe apuna hääjärjestelyissä, Henni kiittelee.

Suomen ihanimpia häitä etsitään Tuija Pehkosen johdolla AVAlla tiistaisin kello 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme