Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Julkkiskokki sai morsiamensa: Ruoka tärkein asia häissämme

Suomen ihanimmat häät -ohjelman kolmannessa jaksossa nähdään Heinin ja Mikan häät. Tarkkasilmäisimmät saatavat muistaa tämän sulhasen Top Chef -voitostaan.

Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa etsitään täydellisiä häitä. 12 morsianta raottavat oven elämänsä tärkeimpään päivään. Kolmannessa jaksossa nähdään Heinin ja Mikan häät, joita vietettiin viime kesänä Lahden Mukkulan kartanossa.

Pariskunnan häissä ruoka on isossa roolissa, sillä tarkkasilmäisimmät saattavat muistaa Mikan Suomen ensimmäisesta Top Chef -kisasta.

Mika työskentelee Vanajan Linnassa keittiöpäällikkönä ja on asemassaan ollut järjestämässä useiden isojen tähtien, kuten Kimi Räikkösen, häitä. Heini on puolestaan kampaajana laittanut lukuisten morsianten ja kaasojen kampaukset ojennukseen.

Mika ja Heini tapasivat vuonna 2011. Pariskunnan ensikohtaaminen ei ollut suinkaan rakkautta ensisilmäyksellä. Heini kompastui, kun pariskunta näki ensimmäistä kertaa. Lisäksi molemmat olivat omilla tahoillaan suhteessa.

– Törmäsimme sattumalta noin kuukauden kuluttua siitä kaupungilla. Kävimme kahvilla ja juttelimme kaikesta. Siitä se pikku hiljaa lähti, Heini muistelee.

Vanhat suhteet jäivät ja muutaman kuukauden kuluttua alkoi parin yhteinen taival.

Isän terveydentila jännitti

Heinin ja Mikan häävalmistelut eivät sujuneet aivan stressittömästi. Pariskunnan työkiireet aiheuttivat välillä tuskastumista.

– Olen luonteeltani täydellisyyteen pyrkivä, joten minulla tuli hieman liikaa stressattua häistä. Sen huomasi erityisesti häiden jälkeen, kun huomasi, että ei ollut ehtinyt itse edes huomata päivän aikana niitä pieniä yksityiskohtia, joiden vuoksi olin stressannut, Heini sanoo.

Jännitystä häihin toi entisestään Heinin isän terveydentila. Heini toivoi, että hänen isänsä jaksaisi saattaa tyttärensä alttarille.

– Olin todella onnellinen, että isä pääsi saattamaan minut alttarille ja tanssittamaan. Isä voi onneksi vielä tälläkin hetkellä olosuhteisiin nähden hyvin ja pystyy elämään kotona. Välillä on parempia ja välillä huonompia kausia.

Michelin-tason ruokaa häävieraille

Mika pestasi hyvän ystävänsä huippukokki Akseli Herlevin kokkaamaan häihinsä.

– Luotin ruokapuolen hyvillä mielin Mikalle, sillä hän tietää mitä pidän ja mistä en. Minä keskityin puolestani jälkiruokabuffetin suunnittelemiseen. Tykkään herkutella, joten jälkiruoka oli minulle tärkeä osa ruokaa.

Ohjelmassa morsiamet arvostelevat toistensa häät. Heinin ja Mikan häitä arvosteltiin erityisesti sen vuoksi, että juhlan ohjelma pyöri jopa liikaa ruuan ympärillä.

– Ymmärrän kyllä, että kaikille ruoka ei ole niin suuri asia. Me molemmat nautimme hyvästä ruuasta. Meille oli ihan alusta asti selvää, että ruoka on tärkein asia häissämme. Tykkäämme käydä ulkona syömässä ja testata uusia paikkoja. Käymme itse usein syömässä Michelin-paikoissa, ja halusimme tarjota myös vierailemme ainutlaatuisen ruokaelämyksen.

Myös parin hääloma oli ruokapainotteinen. Heini ja Mika lomailivat kaksi viikkoa Italiassa.

– Menimme Roomassa kihloihin, joten ajattelimme, että juhlistaisimme ympyrän sulkeutumista matkustamalla samaan maahan häämatkalle. Nautimme viineistä ja ruuista. Vuokrasimme auton ja menimme Italiaa pitkin poikin. Häämatkan jälkeen olemme molemmat palanneet arkeen ja työkiireiden pariin, Heini kertoo. 

Viralliset hääkuvat: Jaakko Viitasaari

Suomen ihanimpia häitä etsitään Tuija Pehkosen johdolla AVAlla tiistaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme