Mainos
Mainos
SuomenIhanimmatHäät2_raatilaiset

Varo näitä tunnelmantappajia – 10 vinkkiä täydellisiin hääjuhliin

Näiden 10 vinkin avulla järjestät häät, joita muistellaan vielä vuosienkin kuluttua. 

AVAlla 15. maaliskuuta alkavassa Suomen ihanimmat häät -sarjassa kurkistetaan 12 suomalaisen pariskunnan hääjuhliin. Kauden päätteeksi morsiamet valitsevat joukosta Suomen ihanimmat häät. 

Häiden järjestäminen voi olla stressaavaa puuhaa. Tässä vinkit täydellisten häiden suunnitteluun: 

1. Pidä viralliset puheet lyhyenä

On luonnollista, että sukulaiset ja ystävät haluavat kaikki sanoa jotakin, kun on kyse tärkeästä päivästä. Yritä silti pitää virallinen osuus lyhyenä, jotta vieraat eivät kyllästy paikallaan istumiseen. 

2. Suunnittele persoonalliset hääleikit

Morsiamen ryöstöt ja sukkanauhan kaivaminen hameen alta koko suvun edessä ovat yksi tapa viettää hääjuhlaa, mutta jos haluat tehdä juhlistasi ikimuistoiset lisää ohjelmaan jotakin persoonallista. Hyvä ohjelmanumero kertoo jotakin tuoreesta avioparista ja osallistaa myös vieraat mukaan. 

3. Pyri kiittämään ja tervehtimään jokaista vierasta

Vaikka hääpäivä on morsiamen ja sulhasen juhla, on kohteliasta tervehtiä jokaista vierasta erikseen. Näin vieraille jää sellainen tunne, että heidät on aidosti haluttu mukaan juhlaan. 

4. Tee toimiva istumajärjestys juhlapaikalle

Epälooginen ja vaikea istumajärjestys saa vieraat hermostumaan helposti. Mikään ei ole inhottavampaa kuin joutua odottamaan lämmin ruoka lautasella omaa istumapaikkaa. Sen vuoksi on tärkeää, että istumapaikat on osoitettu selvästi pöytäkartalla ja pöytäkorteilla. Lisäksi kaasot ja bestmanit voivat ohjata vieraat oikeille paikoille. 

5. Panosta ruokaan ja juomiin!

Hyvä ruoka ja juoma on helppo resepti onnistuneisiin häihin. Pidä myös huoli siitä, että molempia on riittävästi. Jos haluat säästää kuluissa, kannattaa alkoholijuomat hankkia itse. Jos kuitenkin valitset juhlapaikaksi ravintolan, jonka kautta juomat tulevat, älä pakota vieraita avaamaan lompakon nyörejään. Mikään ei ole nolompaa kuin laittaa vieraita maksumiehiksi!

6. Kehittele nimikkodrinkki! 

Drinkeistä puheen ollen, yksi varma kikka hääparin näköisiin juhliin ovat omat nimikkodrinkit. Drinkit voi nimetä hauskasti morsiamen ja sulhasen mukaan. Voit tarvittaessa pyytää apua drinkkien suunnitteluun pitopalvelulta tai alan ammattilaisilta. Myös kaasot ja bestmanit voivat toimia makutuomareina.

7. Järjestä vieraille tarpeeksi istumapaikkoja!

Kaikki vieraat eivät välttämättä halua tai jaksa tanssia. Sen vuoksi on tärkeää, että tanssilavan läheisyydessä on tarpeeksi istumapaikkoja. Erityisesti iäkkäämmät häävieraat kannattaa ottaa huomioon, jotta he viihtyisivät mahdollisimman pitkään juhlissa. 

8. Anna vieraidenkin vaikuttaa musiikkiin!

Mikäli buukkaat DJ:n häihisi, ilmoita hänelle, että ottaa myös vieraiden toiveet huomioon. Kehota vieraita esimerkiksi kirjoittamaan paperilapulle toiveensa. Näin jokainen pääsee vaikuttamaan musiikkilistaan. 

9. Varaa iltapalaa!

Häät jatkuvat useimmiten yömyöhään. Onkin hyvin yleistä, että vieraiden mahat alkavat kurnia viimeistään illalla. Kehittele siis häihin valmiiksi iltapalaa, joka on helppo laittaa tarjolle. Voit pyytää pitopalvelua kehittelemään iltapalan tai jos haluat säästää kuluissa, kannattaa iltapala tehdä itse. Voit käyttää hyväksesi myös hääpäivälliseltä jääneitä herkkuja.

10. Lähde juhlista tyylillä!

Hääpari poistuu juhlista yhdessä ja yleensä ennen kuin suurin osa vieraista on lähtenyt. Jotta kaikki vieraat pääsisivät hyvästelemään hääparin, lähde juhlapaikalta tyylillä. Juhlista poistuminenkin voi olla yksi ohjelmanumero. Laittakaa vaikkapa lempikappaleenne soimaan ja jammailkaa sen tahdissa hääautolle. 

Lähde: Brides.com

Suomen ihanimmat häät AVAlla 15. maaliskuuta alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme