Mainos
Mainos

Sukutalojen tarinat – Espoo

Espoolaistalo on suojelukohde ja kunnostettu vanhaa kunnioittaen.

Peltojen keskellä, Espoon Kauklahdessa nousee auringonkeltainen puutalo, joka on nykyisen isännän Per-Erik Wickströmin syntymätalo. Mansardikattoinen rakennus on suojelukohde ja sen on rakentanut Per-Erikin äidin isä oman isänsä kanssa 1920-luvulla. Per-Erik on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa täällä ja peri kodin vanhemmiltaan vuonna 2003.

Per-Erik ja hänen vaimonsa Ritva halusivat päivittää talon nykyaikaan ja tekivät siihen täysremontin vuosien 2004 ja 2006 välisenä aikana. Suojellun julkisivun lisäksi muistoksi vanhasta jätettiin keskikerroksen puhalluslasit, joihin teetettiin uudet ikkunanpokat vanhan mallin mukaan ja portaikoissa jätettiin alkuperäistä hirsiseinää näkyville. Kodissa on 250 neliötä kolmessa kerroksessa. Remontin yhteydessä kellari, joka on toiminut myös navettana 1960-luvulle asti, otettiin asuinkäyttöön ja sinne rakennettiin takkahuoneen lisäksi kylpyläosasto.

Katso tuomareiden kommentit kohteesta

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme