Mainos
Mainos
pihajaparveke_kansi
Mainos

Istuta kesäkukkien joukkoon aloe veraa: Monipuolinen lääkekasvi viihtyy auringossa

Aloe vera on trooppisen ilmaston monipuolinen lääkekasvi. Sitä käytetään kosmetiikassa ja jopa tekstiileissä ihoa suojaavan vaikutuksen vuoksi. Monet auringon jälkeen käytettävät voiteet sisältävät myös aloe veraa.

Aloe vera sopii kesäkukkaistutukseen antamaan siihen karheutta ja komeutta. Aaloe tarvitsee läpäisevän kasvualustan, joten voit sekoittaa GreenCare Puutarhan Kesä Kesäkukkamullan joukkoon GreenCare Ruukkusoraa tuomaan ilmavuutta. Aaloen kasteluväli on pitkähkö: se tarvitsee kastelua vasta, kun multa on kokonaan kuivunut.

Omaa aaloegeeliä

Teollisuuden käyttöön aaloet korjataan nelivuotiaina. Sisäkasvina se kestää hyvissä oloissa paljon pidempään ja kasvaa hitaammin. Lehtiä voi hyödyntää tarpeen tullen.

Jos hyödynnät aaloegeeliä kasvista, kannattaa poistaa yksi mehevä lehti kerrallaan kokonaisuudessaan kasvista. Leikkaa terävällä veitsellä kasvin tyveltä lehti irti – näin kasvi itsessään ei heikkene leikkaamisesta.

Geelin saa käyttöön halkaisemalla lehden ja vetämällä veitsenselällä geelin irti lehden kuorista. Jos et hyödynnä heti koko määrää, kannattaa leikata lehdestä pala ja laittaa loppuosa muovikelmussa jääkaappiin.

Aaloen talvettaminen

Suomessa aaloe kukoistaa kesän ulkona. Syksyllä sen voi huoletta siirtää sisätiloihin. Se ei hermostu siirrosta, vaan jatkaa kasvuaan entiseen malliin. Kasteluväli on sisällä vielä pidempi, ja aaloe kestää ilman vettä jopa useamman viikon.

Keväällä saman kasvin voi taas siirtää parvekkeelle, kun hallanvaara on ohi. Mehevä kasvi nimittäin litistyy pakkasessa kertaheitolla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme